Stage / vrijwilligerswerk aangeboden: ontwikkel een guerrilla gardening challenge

Wil je stage lopen bij de Guerrilla Gardeners en zelf een landelijke actie opzetten? We zoeken iemand, of een groepje mensen, met vernieuwende ideeën om mensen als guerrilla gardener in actie te laten komen.

De Guerrilla Gardeners in Nederland vormen een netwerk van mensen die gaan voor groen. We tuinieren op die ‘vergeten’ stukjes rommelige of braakliggende grond die iedere gemeente wel heeft. Gewapend met gieter, schop en planten toveren we de stad om in een groene oase. Gewoon, waar we zien dat het nodig is.

Traditioneel roepen we het 3e weekend van april uit tot het “Guerrilla Gardeners weekend”. We dagen mensen uit om in dat weekend zelf te gaan guerrilla tuinieren. Na tien jaar is het de vraag of het niet eens tijd wordt om dit concept helemaal overhoop te gooien!

Ontwikkel jij een nieuwe vorm? Het doel is om zoveel mogelijk mensen te motiveren om zelf de schop ter hand te nemen en te gaan guerrilla gardenen. Dat mogen ze alleen doen, of in groepjes. Een vorm uitdenken is de eerste uitdaging, de tweede stap is om wat je verzonnen hebt zichtbaar te maken en mensen daadwerkelijk te verleiden om mee te doen. Misschien is een landelijke ‘bloembom challenge’ wel de beste manier, of een competitie tussen wijkverenigingen. Verzin jij het? En voer je het ook uit?

Wie wil dit avontuur aan?

We zoeken iemand die kritisch, creatief en pro-actief is. Als je stage wil lopen sluiten waarschijnlijk (bijvoorbeeld) communicatie, social media, eventmanagement en CMV het beste aan.

Taken zijn:

  • analyseren. Welke communicatiecampagne kan hier het beste worden ingezet?
  • het ontwikkelen van communicatieuitingen: schrijven van teksten voor social media, nieuwsbrieven, website. Het zoeken of laten ontwikkelen van bijpassende beelden.
  • inrichten van de social media en verdere ‘backend’ voor de campagne.
  • indien het past bij de gekozen campagne: organiseren van activiteiten / acties.
  • evalueren van de activiteit na afloop en adviseren hoe deze een volgende keer anders / beter is uit te voeren.
  • afhankelijk van de eigen insteek is het uitvoeren van een aanvullend eigen onderzoek en / of het meelopen met de gardeners ook mogelijk.

Wat bieden we?

  • inspiratie
  • begeleiding is in handen van Jenny, ervaren campaigner, communicatieadviseur en stagebegeleider.
  • reis en onkostenvergoeding (in overleg)
  • (kleine) stagevergoeding

De periode en duur is in overleg. We zijn heel flexibel in de uitvoering. Je kunt alleen doen of met een groepje. Je kunt het doen als korte losse opdracht (een advies schrijven voor een actie) of als lange stage, bijvoorbeeld vanaf januari.

Als je hier enthousiast voor wordt, neem contact op met Jenny en we bespreken de mogelijkheden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.