Bijenhotel als bedrijfsuitje

De wilde bij heeft het zwaar in Nederland. Maar jullie kunnen ze helpen.

Bijenhotels maken

Tijdens dit duurzame bedrijfsuitje leren jullie waarom de bij zo belangrijk is voor ons ecosysteem. En wat ze nodig hebben om te overleven: voedsel (bloemen) en een plek te wonen.

Bijenhotels geven wilde bijen onderdak. Ze kunnen er rusten en overwinteren. En jullie gaan deze hotels voor ze maken. In groepjes gaan we aan de slag. Er is voor iedereen iets te doen: in de omgeving bruikbare materialen verzamelen, zagen, timmeren, boren, takjes en bamboe op maat snijden, maar ook het uitzoeken van de perfecte plek om het bijenhotel te plaatsen.
Als kers op de taart maken we ook nog een klein hotelletje die elke deelnemer mee naar huis mag nemen om thuis op te hangen.
We bespreken vooraf of jullie dit het liefst doen op een eigen locatie of op een door ons georganiseerde locatie. Uiteraard zorgen wij voor het gereedschap en de materialen.

Tip: zijn jullie met een grote groep of is er tijd voor een wat langer programma? Combineer deze activiteit dan bijvoorbeeld met de workshop guerrilla gardening 1.0.

Wij versturen met: verzendmethoden
Betaalwijzen: betaalmethoden