Twee Guerrilla gardening tips van Gerda uit Zeist

Gerda uit Zeist is al jaren actief als buurtvergroener. Ze mailde ons omdat ze graag twee tips doorgeeft aan andere guerrilla gardeners. Doe er je voordeel mee!

Groenadoptie

Al jaren bezaai en bepoot ik alles in de buurt en daarbuiten, tot groot genoegen van de mensen in onze straat. Maar de BIGA, dat zijn de mensen die het gemeentelijk groen onderhouden, schoffelde en snoeide vaak de mooiste bloemen weg, zij vonden het onkruid. Ik heb nu met de gemeente Zeist een overeenkomst dat ik een grote strook tegenover ons huis en een boomspiegel geadopteerd heb, het wordt nu door de BIGA met rust gelaten.

Het adoptieformulier staat op de site van de gemeente. Even handtekeningen van de omwonenden en voilà! Nu kan alles rustig bloeien en groeien tot genoegen van vele mensen en bijen en vlinders.

Foto: hier wordt niet meer geschoffeld!

Uitgebloeide bloembollen

Verder krijg ik van heel veel mensen voorjaarsbollen, die zij in huis hebben gehad. Ik plant deze overal in de wijk, in het  gras en onder de bomen, en we hoeven lekker niet naar de Keukenhof om te genieten van al die bloemenpracht.

Foto: gedoneerde bloembollen in de boomspiegel

Dankjewel Gerda voor je tips!

Heb jij ook een mooie guerrillatuin die je graag aan veel meer mensen wilt laten zien? Of heb je ook tips, net als Gerda? Neem dan even contact met ons op via info@guerrillagardeners.nl en wie weet sta jij met je verhaal binnenkort op onze website!

Reacties

  1. Marjon schreef:

    Top
    Ik heb nog krokusbolletjes!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wij versturen met: verzendmethoden
Betaalwijzen: betaalmethoden