Bomenfonds

Een boom – schuilplaats, voedselbron, rustpunt, bepalend in het landschap, klimaatbewaker… Wat ons betreft planten we veel meer bomen! GuerrillaGardeners.nl start samen met NINOK houtwerk een bomenfonds. Zo zorgen we voor veel meer bomen in de openbare ruimte.

NINOK is een meubelmakerij die duurzaamheid en een mooie aarde erg belangrijk vindt. NINOK gebruikt alleen lokaal hout om daar bijzondere meubels mee te maken. Ze kappen dus geen tropische wouden en er hoeft voor ons ook niets over verre wereldzeeën vervoerd te worden.
Voor ieder houten meubelstuk dat door NINOK verkocht wordt, gaat er een mooi bedrag in het bomenfonds om zo bomen terug te planten.

 

Meer bomen in de openbare ruimte

Hoe zorgen we dan voor de aanplant van bomen? Dat doen we allemaal samen! Het idee is dat je een aanvraag kunt doen bij het bomenfonds als je een mooi plan hebt om bomen te planten in de openbare ruimte. Dit mag ook een schoolplein of een speeltuin zijn.
Scholen, speeltuinverenigingen, kinderboerderijen, parkbeheerders en particulieren nodigen we allemaal uit om geld aan te vragen om bomen te planten.

Zo ontving de Kohnstammschool in Utrecht een bijdrage om een Rode Kerspruim te planten op hun schoolplein.

We merken dat met de vergroening van het schoolplein en ook het aanleggen van het buitenlokaal, de speelheuvel en het buitenpodium de kinderen meer worden uitgedaagd en gezelliger en creatiever met elkaar spelen.

 

Bomen-bon

We zijn ontzettend blij met iedere donatie in het bomenfonds. Dus wil jij ook bijdragen aan een groenere omgeving? Koop een bomen-bon!
Je koopt een bomen-bon en daarmee stop je een bedrag voor de boom in ons fonds. Wij houden je op de hoogte van de projecten die door het fonds mogelijk gemaakt worden. Zo kun je goed bekijken wat er allemaal van jouw bijdrage gerealiseerd wordt.

Een bijdrage aanvragen

Het bomenfonds is open voor aanvragen. Klik hier voor de richtlijnen.

 

Een mooi bedrag in het fonds

NINOK houtwerk stort namens iedere klant een bedrag in het fonds.

Ook andere bedrijven en organisaties zijn welkom om bij te dragen aan het fonds. Op deze pagina vind je meer informatie. Heb je interesse om bij te dragen? Neem dan contact met ons op.

Ook jij kunt bijdagen! Voor 15 euro kun je een bomenbon kopen in onze webwinkel. Je krijgt dan een digitale bon die je door kunt geven aan een vriend of vriendin. Een cadeautip voor wie met Sint of Kerst eens iets wil geven wat echte impact heeft!

Lekker simpel tot slot – je kunt ook gewoon een donatie doen. Dat kan met het formulier hieronder.

Alle inkomsten uit de donaties en de bomenbonnen gaan naar het fonds. Hoe meer inkomsten er zijn uit donaties of cadeaubonnen, hoe meer bomen we kunnen planten.

Bedrag