Informatie voor bedrijven

 

Doe mee met het Bomenfonds!

 

Een boom – schuilplaats, voedselbron, rustpunt, bepalend in het landschap, klimaatbewaker… Wat ons betreft planten we veel meer bomen! GuerrillaGardeners.nl heeft samen met NINOK houtwerk een bomenfonds opgericht. Zo willen we zorgen voor veel meer bomen in de openbare ruimte.

 

Voor wie is het Bomenfonds?

Particulieren of stichtingen kunnen op een laagdrempelige manier een aanvraag doen bij het bomenfonds. Bijvoorbeeld voor het vergroenen van een schoolplein, een saaie groenstrook tussen flats of een versteend pleintje in de wijk. Er kan alleen aangevraagd worden voor projecten in de openbare ruimte zodat iedereen van het groen kan genieten. Ook moet de aanvrager zorgen voor draagvlak, zodat het groen niet na een paar maanden weer verdwenen is.

 

NINOK houtwerk

Het bomenfonds wordt gevuld door het verkopen van Bomen-bonnen via de website van Guerrilla Gardeners en door de bijdrage van NINOK houtwerk. NINOK is een meubelmakerij die duurzaamheid en een mooie aarde erg belangrijk vindt. NINOK gebruikt alleen lokaal hout om daar bijzondere meubels mee te maken. Ze kappen dus geen tropische wouden en er hoeft niets over verre wereldzeeën vervoerd te worden. Voor ieder houten meubelstuk dat door NINOK verkocht wordt, gaat er een bedrag in het bomenfonds om zo bomen terug te planten.

 

Meedoen als bedrijf?

Wil jij net als NINOK met je bedrijf meedoen aan het Bomenfonds? Hetzij met een eenmalige donatie, hetzij op een meer structurele manier? Neem dan contact op met Guerrilla Gardeners.

We kunnen informatie voor op je website leveren en een logo van de Guerrilla Gardeners.