Duurzaam bedrijfsuitje: guerrilla gardening met je team

Wil jij dit jaar een duurzaam bedrijfsuitje organiseren? Heb je alleen geen idee wat en zit je met je handen in het haar? Bij onze doe-sessies guerrilla gardening zit je lekker met je handen in de aarde. Stukken leuker.
Wil jij met jullie bedrijfsuitje de natuur een handje helpen en collega’s een creatieve en actieve dag bezorgen? Wij hebben drie activiteiten ontwikkeld waar iedereen blij van gaat worden.

Guerrilla gardening 1.0

We nemen jullie mee in de wondere wereld van guerrilla gardening. Hoe maak je jullie werk- en woonomgeving groener en bijvriendelijker? En waarom is dat überhaupt belangrijk?
Daarna komt het echte werk. We stropen de mouwen op en maken zelf bloembommen. Gewapend met de bloembommen, wat bloeiende planten en biobollen gaan we samen op guerrilla door de buurt. Welke plekken toveren we om tot een fleurige bloemenzee?

Met je groep ga je aan de slag op en met je eigen locatie. Je kunt ook kiezen voor het gebruik van eetbare planten.

 

Bijenhotels maken

De wilde bij heeft het zwaar in Nederland. Maar jullie kunnen ze helpen. Tijdens dit duurzame bedrijfsuitje leren jullie waarom de bij zo belangrijk is voor ons ecosysteem. En wat ze nodig hebben om te overleven: voedsel (bloemen) en een plek te wonen.
Bijenhotels geven wilde bijen onderdak. Ze kunnen er rusten en overwinteren. En jullie gaan deze hotels voor ze maken. In groepjes gaan we aan de slag. Er is voor iedereen iets te doen: in de omgeving bruikbare materialen verzamelen, zagen, timmeren, boren, takjes en bamboe op maat snijden, maar ook het uitzoeken van de perfecte plek om het bijenhotel te plaatsen.

Als kers op de taart maken we ook nog een klein hotelletje die elke deelnemer mee naar huis mag nemen om thuis op te hangen.

We bespreken vooraf of jullie dit het liefst doen op een eigen locatie of op een door ons georganiseerde locatie. Uiteraard zorgen wij voor het gereedschap en de materialen.

Tip: zijn jullie met een grote groep of is er tijd voor een wat langer programma? Combineer deze activiteit dan bijvoorbeeld met de workshop guerrilla gardening 1.0.

 

Vergroenen van de binnenruimte

Kan jullie kantoor of bedrijf wel wat groen gebruiken? Tijdens dit bedrijfsuitje haal je de natuur naar binnen. Want meer groen zorgt voor minder stress en meer (werk)geluk. Wie wil dat nou niet? Deze sessie is ideaal als het buiten prutweer of donker is.

We hebben allerlei leuke opties:

Ecosysteem in een weckpot

Op elk bureau straks een kleine, groene oase. Voor je ogen zie je hem groeien. Onderhouden hoeft niet, een ecosysteem zorgt voor zichzelf.

Bloembakken neerzetten

Weg met die kale ruimtes in jullie pand. We maken prachtige, duurzame bloembakken om de boel flink op te fleuren. Voortaan drinken jullie koffie in een groene koffiehoek, vergaderen tussen de bloemen of lunchen in een eigen binnentuin.

Minimoestuintjes maken

Prachtig groen én wat verse sla, kruiden of misschien wel tomaatjes bij jullie lunch. Samen leggen we minimoestuintjes aan. Makkelijk te onderhouden en een feest om te zien.
Tip: heb je een grotere groep of wil je een langer programma, dan zijn deze drie onderdelen natuurlijk ook heel goed te combineren.

Praktische info

• De standaard duur van een doe-sessie is 2 uur. Langer is geen probleem. We verzinnen er allerlei leuks bij.
• Wij zorgen voor alle planten en materialen, dat is inbegrepen bij de prijs.
• Catering is in overleg mogelijk – wij kiezen natuurlijk wel voor groen!
• De prijzen variëren van 24,95 pp bij groepen van 40 personen tot 34,95 pp bij 20 personen. Kleinere groepen zijn op aanvraag ook mogelijk.

Wil jij ook zo’n tof duurzaam bedrijfsuitje? Mail naar marielle@guerrillagardeners.nl voor meer info.