Boomspiegel helden

De laatste week van mei riepen we uit tot de ‘Week van de Helden’. Tijdens deze week hebben we drie mensen met een guerrilla boomtuin verrast, en ze zo in het zonnetje gezet. Irene zette zich in op de IC en werd daarna zelf ziek. Aly en Wil zetten zich dag in dag uit voor ouderen in. Deze actie was een initiatief van vijf studenten Kunst & Economie van de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht.

 

De afgelopen maanden hebben Sara, Tjird, Ernesta, Fabrice en Mariska, als tweedejaars kunst en economie studenten samen met Guerrilla Gardeners een project neergezet. Met een resultaat waar we trots op zijn: boomspiegel helden!

 

Planten uitzoeken bij een biologische kweker.

Hun project begon met de basis: een stevig onderzoek naar de doelgroep, de (eventuele) samenwerkingen, de social media en de branding van Guerrilla Gardeners. Daaruit rolde een concept om boomspiegels te beplanten in de stedelijke omgeving en het te verbinden aan een persoonlijk verhaal.

De studenten vertellen:

“We gingen op zoek naar bijzondere verhalen van bewoners uit Utrecht voor de ‘WEEK VAN DE HELDEN’. Tijdens deze week hebben wij drie mensen verrast. Als eerste Irene, een vrouw die zich wekenlang heeft ingezet in het UMC en vervolgens een hernia kreeg. Lees hier het verhaal van Irene.

Foto: het tuintje van Irene

Op de tweede dag organiseerden wij een middag voor Aly en Wil, twee actieve vrijwilligers van het zorgcentrum de Dame in Zuilen. Deze twee vrijwilligers zetten zich dag in dag uit voor ouderen en verdienden het om in het zonnetje gezet te worden. Lees hier het verhaal van Aly en Wil.

Deze verhalen werden ingezonden door mensen uit hun persoonlijke kringen, waardoor het een echte verrassing was. Onze ‘helden’ wisten wel dat er iets zou gebeuren, maar niet wat er stond te gebeuren. Op het moment dat de boomspiegeltuin klaar was werden ze pas naar buiten gevraagd. Daar werden ze meteen in het zonnetje gezet met een toespraak door degene die ze had genomineerd. Ook was er muziek en waren er lekkere hapjes. Bij de boomspiegel hangt een QR-code. Je kan de code scannen het verhaal vervolgens lezen op de website.

Foto: Aly en Wil bij hun nieuwe boomspiegeltuin

Met dit plan hebben wij mensen én de buurt in bloei gezet en willen we graag de biodiversiteit versterken in de stedelijke omgeving. Hopelijk hebben we het zaadje geplant bij mensen uit de buurten om ook zelf aan de slag te gaan :)”

We zouden graag doorgaan met het mensen in het zonnetje zetten. Vind je dit een leuk idee en zou je hieraan willen bijdragen, laat het ons dan weten!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wij versturen met: verzendmethoden
Betaalwijzen: betaalmethoden