Doe mee met de Buurtvergroeners Bootcamp

Wil je in 2024 doorpakken en nog slimmer en effectiever het groen in je buurt veroveren? Dan hebben we een tof aanbod voor je! Dit najaar gaan we namelijk van start met een Buurtvergroeners Bootcamp.

Maak je groene ambities waar met de Buurtvergroeners Bootcamp

Tijdens de bootcamp leiden we je op als lokale groene leider. Aan het einde van het traject heb je alles in huis om te strijden voor een groenere buurt. Je leert hoe je anderen in de buurt betrekt, op welke je manier je met veel voorkomende uitdagingen omgaat en je maakt een plan waarmee je meteen met de buurt meer en beter groen realiseert.

Daarnaast leer je andere buurtvergroeners in je omgeving beter kennen. Zo kun je je netwerk vergroten, expertise uitwisselen en breng je de stoeptegelrevolutie naar jouw buurt!

 

Wat kun je verwachten?

Programma
Het volgende programma start in het najaar van 2024. Er zijn drie live bijeenkomsten en drie online sessies. De data worden binnenkort bekend gemaakt.

Live bijeenkomsten:

  • Bijeenkomst 1 –  I’ve got the power

Deze bijeenkomst staat in het teken van jouw persoonlijkheid. Wat is jouw droom voor je eigen buurt, waar krijg jij energie van, welke type buurtvergroener ben jij en wat is voor jou de beste aanpak? 

  • Bijeenkomst 2 – Verover je straat & buurt

Deze bijeenkomst staat in het teken van jouw omgeving en het betrekken van anderen bij jouw project. Je krijgt ook handvatten om succesvol met guerrilla tuinieren aan de slag te gaan.

  • Bijeenkomst 3 – Verover je hele gemeente

Hoe maak je zo veel mogelijk impact, hoe voer je succesvol campagnes, hoe werk je samen met de gemeente of grondeigenaar en hoe benader je de media?

Online sessies:

Tijdens het programma zijn er 3 online inspiratie-sessies op een doordeweekse avond. De data en inhoud worden binnenkort bekend gemaakt.

Je gaat ook thuis aan de slag. Via inspirerende opdrachten en vragen maak je hiermee je eigen plan voor een lokale groene actie waarbij je buurtbewoners betrekt.

Tijdsinschatting: ongeveer 8 uur per week voor het totale programma (hangt af van je eigen project)

*programma onder voorbehoud

Dit traject is echt iets voor jou als jij…

  • een fanatieke vergroener (in spé) bent en anderen ook wil enthousiasmeren;
  • graag je netwerk vergroot en ervaringen deelt met andere buurtvergroeners;
  • meer wil weten over inheemse plantensoorten en natuurlijk groenbeheer;
  • wil weten hoe je succesvol een groenproject opzet en omgaat met tegenslagen.

Meld je aan voor de Buurtvergroeners Bootcamp

 

Deze bootcamp wordt georganiseerd door Guerrilla Gardeners

 

 

 

 

 

 

Jouw bijdrage helpt
Een buurt vergroenen kost veel tijd. Daarom willen we de deelnemers deze bootcamp gratis aanbieden.
Wil jij helpen de kosten te vergoeden? Dat is super! Ieder bedrag is welkom.

Heb je vragen?

Neem contact op met Joelle@guerrillagardeners.nl  of bel 06 83655932

Geef jezelf een cadeautje

Voelt de Bootcamp alsof het nog een stap te ver is? Pak dan het boek “Guerrilla Gardening” uit de kast en leer op je eigen tempo de basis van het guerrilla tuinieren.

In het boek vind je antwoord op vragen als: Hoe pak je dat eigenlijk aan, tuinieren in de openbare ruimte? Welke plekken en planten zijn geschikt en… kom je niet in de problemen? Als je het boek uit hebt ben je klaar om je buurt te veroveren!

Nu lekker dit boek lezen betekent het komende jaar lekker bezig zijn. Geef jezelf een cadeautje door het te kopen via onze webshop. Zo steun je ook de beweging.

Wij versturen met: verzendmethoden
Betaalwijzen: betaalmethoden