Jouw groene ambities waarmaken?

Wil je in 2023 doorpakken en nog slimmer en effectiever het groen in je buurt veroveren? Dan hebben we een tof aanbod voor je! Dit voorjaar gaan we namelijk van start met een Buurtvergroeners Bootcamp.

Maak je groene ambities waar, doe mee met de Buurtvergroeners Bootcamp

In een programma van 6 online bijeenkomsten en 3 live bijeenkomsten gaan we een selecte groep groenliefhebbers in het voorjaar keihard trainen om flinke meters te kunnen maken met buurtvergroening.

Het aanbod

Tijdens de bootcamp word je opgeleid om aan de slag te kunnen als lokale groene leider. Aan het einde van het traject heb je alles in huis om te strijden voor een groenere buurt. Je leert onder andere hoe je anderen in de buurt kunt betrekken, op welke je manier je met veel voorkomende uitdagingen om kunt gaan en je maakt een plan om meteen met de buurt te werken aan meer en beter groen.

En alsof dit nog niet genoeg is zorgt je deelname er ook voor dat je tientallen andere buurtvergroeners van overal in het land goed leert kennen. Via ons platform houd je online contact én kun je je lokaal organiseren. Zo breng je de stoeptegelrevolutie naar jouw buurt!

De organisatie van de Bootcamp is in handen van een projectgroep van vijf enthousiastelingen. We hebben allemaal ervaring met Guerrilla Gardening, ieder op onze eigen manier.

Programma
Het programma start in maart en loopt drie maanden, tot en met mei. Iedere maand zijn er twee bijeenkomsten met de deelnemers van de Bootcamp. Een hiervan vindt ‘live’ plaats, waarschijnlijk op ons hoofdkantoor in Utrecht, maar wellicht ook bij het project van een inspirerende buurtvergroener. De tweede bijeenkomst met Bootcamp deelnemers vindt online plaats. Deze twee sessies vinden overdag op een vrijdag plaats. Naast de sessies geven we ook ‘huiswerk’ mee. Via concrete opdrachten en vragen maak je hiermee je eigen plan voor een lokale groene actie.
Daarnaast is er iedere maand ook een online lezing waaraan iedereen die in het onderwerp geïnteresseerd is kan meedoen. Deze lezing is ‘s avonds.

Data maart

De data voor maart zijn intussen vastgesteld. De sessies zijn op:

  • Live sessie; vrijdag 3 maart 10:30-14:30 (in Utrecht)
  • Lezing; maandag 13 maart 20u – 21:30u (online)
  • Online sessie; vrijdag 24 maart 10u-12u (online)

Jouw inzet

Als rekruut vragen we van je dat je deelneemt aan de bijeenkomsten die horen bij het programma en dat je in je eigen buurt aan de slag gaat. We verwachten dat het totale programma je maximaal 8 uur per week kost, het totaal van het bijwonen van de sessies en het maken van ‘huiswerk’.

Dit traject is geschikt voor jou als …..

  • Je de inzet voor het groen in je buurt naar een volgend niveau wilt brengen;
  • Je graag in contact komt met andere buurtvergroeners;
  • Je benieuwd bent naar inzichten om het groen natuurlijk te beheren.

Aanmelden voor de Buurtvergroeners Bootcamp

Tot 5 februari was het mogelijk je aan te melden voor de Bootcamp. We hebben ruimte voor 20 deelnemers, er hebben zich meer mensen aangemeld dan er plekken zijn. Wie dit keer niet mee kan doen aan de Bootcamp komt op de reservelijst.

In de toekomst nog een bootcamp? Laat weten dat je interesse hebt

Wat ons betreft blijft het niet bij één editie van de Buurtvergroeners Bootcamp. Graag organiseren we in de toekomst landelijk of lokaal vaker een Bootcamp. Heb je interesse om in de toekomst mee te doen, laat het dan weten via onderstaande link.
Mochten er vanuit een gemeente meerdere mensen willen meedoen, dan hebben we bewijs in handen dat er animo is voor dit traject. Dat maakt dat we sterk(er) staan in de zoektocht naar financiering.

Een gratis aanbod

We bieden dit traject gratis aan omdat we snappen dat je al heel veel tijd en energie stopt in het vergroenen van je buurt.
We kunnen de Bootcamp aanbieden dankzij de donaties van een aantal fondsen. Deze fondsen gaven een bijdrage:

  • Prins Bernhard Cultuurfonds
  • Haella Stichting
  • VSB fonds
  • Fonds NME

Help je met een donatie?
Onze begroting is echter nog niet helemaal gedekt. We komen nog 395 euro tekort. Een donatie stellen we dan ook op prijs! Ieder bedrag is welkom.
Dank aan de zeven mensen die tot nu toe doneerden!

Blijf op de hoogte

Kun je dit jaar niet meedoen maar vind je de Bootcamp wel een tof initiatief? Misschien gaan we het vaker geven… Schrijf je in voor onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven. Je krijgt ook meteen andere guerrilla gardeners inspiratie.

Deel je enthousiasme

Ben je enthousiast voor de Bootcamp? Schreeuw het van de daken! Ken je mensen die dit tof zouden vinden? Help ze het aanbod te vinden door ze de link naar deze pagina op te sturen.

Op naar het veroveren van nóg meer buurten!

 

De projectgroep – Chantal, Gian, Joost, Jenny en Wim.

Geef jezelf een cadeautje

Voelt de Bootcamp alsof het nog een stap te ver is? Pak dan het boek “Guerrilla Gardening” uit de kast en leer op je eigen tempo de basis van het guerrilla tuinieren.

In het boek vind je antwoord op vragen als: Hoe pak je dat eigenlijk aan, tuinieren in de openbare ruimte? Welke plekken en planten zijn geschikt en… kom je niet in de problemen? Als je het boek uit hebt ben je klaar om je buurt te veroveren!

Nu lekker dit boek lezen betekent het komende jaar lekker bezig zijn. Geef jezelf een cadeautje door het te kopen via onze webshop. Zo steun je ook de beweging.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wij versturen met: verzendmethoden
Betaalwijzen: betaalmethoden