Dit zijn de guerrilla gardeners

Jij!

Pak de schep op, zoek je gieter, graaf een plantje uit de tuin of zoek dat zakje zaadjes die je met je verjaardag kreeg en die toen achter de verwarming is gevallen. Het is vast nog wel te vinden…

Op naar het groene avontuur.
Een groenere wereld start bij jou, en wat jij in jouw straat doet.

Ga aan de slag!

Cerian (aka Jenny) van Gestel

Oprichter en aanjager

De wereld, die kan toch mooier? Ik zie overal kansen en heb een enorme drive om leuke plannen uit te voeren en de wereld groener te maken. Ik begint het liefst met het uitdenken van een volgend project wanneer het vorige nog halverwege is.

Handig: ik heb de inhoudelijke kennis van een bioloog en de werkervaring van een campaigner, opgedaan bij diverse non-profit organisaties.

Maart 2021 kwam mijn boek ‘guerrilla gardening’ uit. Je vind daarin de kennis die ik de afgelopen tien jaar opdeed. Ik geef graag lezingen en workshops om mijn enthousiasme te delen en je met tips en tops verder te helpen.

Joelle Baijer

Aanjager / Workshops

Om uitdagingen van deze tijd zoals klimaatverandering en verlies van biodiversiteit het hoofd te bieden is het nodig dat we onze relatie met de natuur herzien. We moeten ons als mens weer onderdeel gaan voelen van het ecosysteem. Een goede relatie met de natuur is bovendien ook goed voor onze gezondheid!

In mijn werk zet ik mij in voor het verbeteren van deze relatie. Dit doe ik als freelance projectcoördinator en gastdocent maar ook als oprichter van Symbiode Studio waarmee ik natuurbelevingsconcepten ontwikkel waarbij het onderzoeken en verbeteren van de relatie tussen mens en natuur centraal staat.

Met mijn creatieve en ondernemende geest zie ik overal mogelijkheden en met mijn enthousiasme en daadkracht krijg ik dingen gedaan. Bij Guerrilla Gardeners zet ik mijn kwaliteiten in om mensen te verbinden en samen goede ideeën tot bloei te laten komen!

Wim van Rooijen

Aanjager beweging, perswoordvoering

Guerrilla Gardener ‘avant-la-lettre’. Vergroende al boomspiegels voordat ik ooit van het fenomeen Guerrilla Gardeners (en Struikrovers) had gehoord. Vaandeldrager van de Lokale Brigade GuerrillaGardeners033 in Amersfoort met de ambitie om de beweging ook in andere gemeenten ’boots-in-the-ground’ te geven. Op zoek dus naar ‘Special Forces’; enthousiaste, daadkrachtige mensen die van aanpakken weten, de handen uit de mouwen willen steken, beschikken over organisatietalent en actiebereid zijn.

Bereikbaar voor pers-aanvragen, woordvoering en en persvoorlichting.

Ingrid Aaldijk

Voorzitter Stichting

Heerlijk om in de natuur op te laden, tot rust te komen, inspiratie op te doen. In de natuur kom ik op creatieve ideeën en plannen. Nu de biodiversiteit wereldwijd en ook in Nederland zo onder druk staat wil ik graag een steentje – of bloembommetje- bijdragen.

Een kleine moeite, maar het draagt bij aan het grote verhaal: meer bloemen, planten en bomen zorgen voor meer bodemleven, insecten en vogels. En meer biodiversiteit zorgt uiteindelijk voor een betere bescherming tegen klimaatverandering en infectieziekten. Best Belangrijk dus!

Tessel Hofstede

Secretaris Stichting

Ik maak me grote zorgen om de klimaat- en de ecologische crisis en wil er alles aan doen om de planeet groen en gezond te houden. Daarom ben ik actief op de barricades en als guerilla gardener. Superfijn dat ik secretaris mag zijn van deze mooie stichting.

Ik hoop dat we met elkaar de wereld een stukje mooier kunnen maken, ook voor toekomstige generaties.

Kike Olsder

Penningmeester Stichting

Goed voor de bijen, lekker praktisch en in je eigen leefomgeving: dat spreekt me aan. Guerrilla Gardeners helpt mensen om hun eigen omgeving te vergroenen en te verbloemen. Ik ondersteun dat als bestuurslid, door te sparren met de initiatiefnemers en op de achtergrond te helpen, zodat de organisatie loopt.

Want: meer soorten, meer kleuren, lekker doen en laten gebeuren. Rijkdom binnen handbereik!

Joost van der Galiën

Workshops

Een groene en gezonde leefomgeving moet voor iedereen mogelijk zijn. Als sociaal werker vind ik het belangrijk dat mensen overal in Nederland (én daarbuiten) over de middelen beschikken om daar een steentje aan bij te dragen.

Ik ben een aanpakker en maak graag een praatje. Ik werk als ZZP’er en vrijwilliger mee aan de uitvoering en ontwikkeling van educatieve programma’s. Grappig genoeg leer ik zelf ook voortdurend terwijl ik dat doe. Ik vind het geweldig om workshops te geven, te vertellen en vooral uit te wisselen over bloembommen en bijenhotels! Wie weet zien we elkaar een keer tijdens een workshop…

Lenie Maas

Campagne boomspiegelfeest

Na mijn verhuizing van het zuiden van het land naar één van de noordelijke provincies, waar in de dorpen en steden véél meer bomen te vinden zijn dan op andere plaatsen in Nederland, ben ik vrijwilliger geworden voor het Nationale Boomspiegelfeest. Hét jaarlijkse evenement om boomspiegels in heel Nederland te vergroenen.

Ik doe hier wat ik het liefste doe: van alles en nog wat (denk aan de spreekwoordelijke duizendpoot), onder andere het opzetten van de prijsvraag voor ‘de mooiste boomspiegel’ en het toekennen van aangevraagde plantenpakketten. Van uitzoekwerk, relatiebeheer tot administratie, het regelwerk en de ‘rompslomp’ zijn bij mij in goede handen.

Bezig zijn met plantjes en bloemen, daar word ik blij van!

Annebel de Kok

Buurtvergroener/Workshops/Boomspiegelfeest

Annebel gaat graag de straat op voor een groenere buurt.
Zij zorgde de afgelopen jaren al voor het vergroenen van veel boomspiegels door het hele land. Ze is een aanjager van vergroenings buurtinitiatieven in Goirle en Rotterdam en is nu bezig met het organiseren van het boomspiegelfeest in Rotterdam.

Daarnaast geeft ze creatieve natuurworkshops aan kinderen. Op deze manier hoopt ze kinderen al spelend in contact te brengen met de natuur.

Foto: Annebel bij boomspiegelpakketten Goirle

Daryo (aka Dary) Verouden

Kinderactiviteiten, workshops

Groen moet je niet alleen doen, maar groen moet je ook vooral ervaren! Binnen mijn bedrijf Space2Grow geef ik begeleiding aan jongeren en kinderen op de moestuin (‘De Moestuinmeester’) en begeleiding in natuur (‘de Avonturenclub’) in Utrecht en omgeving.
In mijn aanbod buitenactiviteiten zorg ik ervoor dat verwondering wordt gekoppeld aan natuurkennis en persoonlijke ontwikkeling van kinderen.
Ervaringsgericht leren speelt een grote rol bij trainingen/workshop voor (groene) ondernemers en/of het opzetten van moestuinen op scholen.

Voor Guerrilla Gardeners ben ik actief binnen het Guerrilla Gardeners Kids Collectief dat activiteiten organiseert om kinderen in Nederland bij te laten dragen aan het vergroenen van stedelijke gebieden.

Benieuwd wat ik doe? Kijk op mijn website of volg De Moestuinmeester op Facebook.

Nienke Plantinga

Workshops

Tuin – en Landschapsontwerpster en co-auteur van het boek Avontuurlijk Tuinieren, geeft lezingen en workshops over natuurlijker tuinen ontwerpen en onderhouden, heeft ervaring met inrichten buurttuinen en openbaar groen.

Foto gemaakt door Agnes Swart 

Charlotte (aka Charly) Verhoeve

Workshops

‘De Moestuinjuf’ Charlotte neemt je mee in de wondere groene wereld van je (moes)tuin. Composteren, ecosystemen in een weckpot, workshops met kinderen. Ze draait haar hand er niet voor om.

Bij de Guerrilla Gardeners is Charly een orkaankracht van energie. Ze geeft workshops en bedrijfsuitjes.

Rudy Klaassen

Buurtvergroener/Boomspiegelfeest/Workshops

Mijn droom is altijd geweest om in het groen te werken. Daarom heb ik ook de middelbare tuinbouwschool doorlopen. Ook ben ik bioloog en tuinarchitect.

Ik zet mij op meerdere vlakken in voor duurzaamheid en innovatie, en help straten toekomstbestendig te worden. Iedereen wordt daar beter van. Kinderen kunnen leuker spelen in de wijk en volwassenen die bezig zijn met groen of voedsel verbouwen en zo het milieu helpen.

Een verandering van mindset is dat we leren samenwerken met de natuur in de stad. De stad heeft wilde planten nodig. Onkruid is geen on-kruid meer, maar gewildgroei. Het Nationale Boomspiegelfeest is een mooie, laagdrempelige actie hiervoor.

Wij versturen met: verzendmethoden
Betaalwijzen: betaalmethoden