Dit zijn de guerrilla gardeners

Jij!

Pak de schep op, zoek je gieter, graaf een plantje uit de tuin of zoek dat zakje zaadjes die je met je verjaardag kreeg en die toen achter de verwarming is gevallen. Het is vast nog wel te vinden…

Op naar het groene avontuur.
Een groenere wereld start bij jou, en wat jij in jouw straat doet.

Ga aan de slag!

Cerian (aka Jenny) van Gestel

Aanjager

De wereld, die kan toch mooier? Ik zie overal kansen en heb een enorme drive om leuke plannen uit te voeren en de wereld groener te maken. Ik begint het liefst met het uitdenken van een volgend project wanneer het vorige nog halverwege is.

Handig: ik heb de inhoudelijke kennis van een bioloog en de werkervaring van een campaigner, opgedaan bij diverse non-profit organisaties.

Maart 2021 kwam mijn boek ‘guerrilla gardening’ uit. Je vind daarin de kennis die ik de afgelopen tien jaar opdeed. Ik geef graag lezingen en workshops om mijn enthousiasme te delen en je met tips en tops verder te helpen.

Mariëlle (aka Marly) Stegeman

Regelzaken

Wonder women met spreadsheets. De logistieke kracht achter de webwinkel verzendingen. Zorgt er voor dat alles goed komt!

Ingrid Aaldijk

Voorzitter Stichting

Heerlijk om in de natuur op te laden, tot rust te komen, inspiratie op te doen. In de natuur kom ik op creatieve ideeën en plannen. Nu de biodiversiteit wereldwijd en ook in Nederland zo onder druk staat wil ik graag een steentje – of bloembommetje- bijdragen.

Een kleine moeite, maar het draagt bij aan het grote verhaal: meer bloemen, planten en bomen zorgen voor meer bodemleven, insecten en vogels. En meer biodiversiteit zorgt uiteindelijk voor een betere bescherming tegen klimaatverandering en infectieziekten. Best Belangrijk dus!

Tessel Hofstede

Secretaris Stichting

Ik maak me grote zorgen om de klimaat- en de ecologische crisis en wil er alles aan doen om de planeet groen en gezond te houden. Daarom ben ik actief op de barricades en als guerilla gardener. Superfijn dat ik secretaris mag zijn van deze mooie stichting.

Ik hoop dat we met elkaar de wereld een stukje mooier kunnen maken, ook voor toekomstige generaties.

Kike Olsder

Penningmeester Stichting

Goed voor de bijen, lekker praktisch en in je eigen leefomgeving: dat spreekt me aan. Guerrilla Gardeners helpt mensen om hun eigen omgeving te vergroenen en te verbloemen. Ik ondersteun dat als bestuurslid, door te sparren met de initiatiefnemers en op de achtergrond te helpen, zodat de organisatie loopt.

Want: meer soorten, meer kleuren, lekker doen en laten gebeuren. Rijkdom binnen handbereik!

Joost van der Galiën

Workshops

Een groene en gezonde leefomgeving moet voor iedereen mogelijk zijn. Als sociaal werker vind ik het belangrijk dat mensen overal in Nederland (én daarbuiten) over de middelen beschikken om daar een steentje aan bij te dragen.

Ik ben een aanpakker en maak graag een praatje. Ik werk als ZZP’er en vrijwilliger mee aan de uitvoering en ontwikkeling van educatieve programma’s. Grappig genoeg leer ik zelf ook voortdurend terwijl ik dat doe. Ik vind het geweldig om workshops te geven, te vertellen en vooral uit te wisselen over bloembommen en bijenhotels! Wie weet zien we elkaar een keer tijdens een workshop…

Lenie Maas

Campagne boomspiegelfeest

Na mijn verhuizing van het zuiden van het land naar één van de noordelijke provincies, waar in de dorpen en steden véél meer bomen te vinden zijn dan op andere plaatsen in Nederland, ben ik vrijwilliger geworden voor het Nationale Boomspiegelfeest. Hét jaarlijkse evenement om boomspiegels in heel Nederland te vergroenen.

Ik doe hier wat ik het liefste doe: van alles en nog wat (denk aan de spreekwoordelijke duizendpoot), onder andere het opzetten van de prijsvraag voor ‘de mooiste boomspiegel’ en het toekennen van aangevraagde plantenpakketten. Van uitzoekwerk, relatiebeheer tot administratie, het regelwerk en de ‘rompslomp’ zijn bij mij in goede handen.

Bezig zijn met plantjes en bloemen, daar word ik blij van!

Daryo (aka Dary) Verouden

Kinderactiviteiten

Groen moet je niet alleen doen, maar groen moet je ook vooral ervaren! Binnen mijn bedrijf Space2Grow geef ik begeleiding aan jongeren en kinderen op de moestuin (‘De Moestuinmeester’) en begeleiding in natuur (‘de Avonturenclub’) in Utrecht en omgeving.
In mijn aanbod buitenactiviteiten zorg ik ervoor dat verwondering wordt gekoppeld aan natuurkennis en persoonlijke ontwikkeling van kinderen.
Ervaringsgericht leren speelt een grote rol bij trainingen/workshop voor (groene) ondernemers en/of het opzetten van moestuinen op scholen.

Voor Guerrilla Gardeners ben ik actief binnen het Guerrilla Gardeners Kids Collectief dat activiteiten organiseert om kinderen in Nederland bij te laten dragen aan het vergroenen van stedelijke gebieden.

Benieuwd wat ik doe? Kijk op mijn website of volg De Moestuinmeester op Facebook.

Jolanda (AKA Jojo) Verweij

Schrijver plantprofielen en beschrijving planten inheemse zadenmengsels

Als kind banjerde ik altijd al op mijn rode laarsjes door de natuur en werkte ik mee in de (moes)tuin van mijn opa en oma. Op de basisschool was ik een behoorlijke natuuractivist. Zo was ik druk met bijvoorbeeld het oprichten van een vereniging tegen het vangen van bijen en hommels in jampotjes 😉.

Inheemse – wilde – planten hebben altijd mijn interesse gehad. Toen ik een grote tuin kreeg, ben ik begonnen met het zaaien van de Nederlandse flora. Dat heeft zich uitgebreid naar het verkopen van de zaden aan particulieren. Ook adviseerde ik hen hoe ze meer biodiversiteit in hun tuin konden aanbrengen door het zaaien van de juiste bijen- en vlinderplanten.

Ik vind het leuk om in het schrijven van de plantprofielen extra info op te nemen over de oorsprong en het gebruik van een plant. Bij de zadenmengsels wil ik tips geven over hoe je die het beste kunt zaaien.

Nienke Plantinga

Workshops

Tuin – en Landschapsontwerpster en co-auteur van het boek Avontuurlijk Tuinieren, geeft lezingen en workshops over natuurlijker tuinen ontwerpen en onderhouden, heeft ervaring met inrichten buurttuinen en openbaar groen.

Foto gemaakt door Agnes Swart 

Charlotte (aka Charly) Verhoeve

Workshops

‘De Moestuinjuf’ Charlotte neemt je mee in de wondere groene wereld van je (moes)tuin. Composteren, ecosystemen in een weckpot, workshops met kinderen. Ze draait haar hand er niet voor om.

Bij de Guerrilla Gardeners is Charly een orkaankracht van energie. Ze geeft workshops en bedrijfsuitjes.

Jorinde Kipp

Workshops

Vanuit mijn missie om mensen en kinderen meer te verbinden met de aarde en hen de magie van de natuur te laten ervaren voer ik als zelfstandige verschillende klussen uit. Zo doe ik natuurlijk tuinonderhoud bij particulieren in combinatie met uitleg en advies over biodiversiteit, permacultuur, insecten, water, ecosystemen etc., (mede)organiseer ik verschillende natuuractiviteiten en geef ik voor Guerilla Gardeners workshops. Mijn missie komt voort uit de zorgen die me maak over de toekomst van de aarde. Naast dit werk zet ik mij in als klimaatactivist en ben ik zelf veel buiten in de natuur te vinden.

Wij versturen met: verzendmethoden
Betaalwijzen: betaalmethoden