Dit zijn de guerrilla gardeners

Jij!

Pak de schep op, zoek je gieter, graaf een plantje uit de tuin of zoek dat zakje zaadjes die je met je verjaardag kreeg en die toen achter de verwarming is gevallen. Het is vast nog wel te vinden…

Op naar het groene avontuur.
Een groenere wereld start bij jou, en wat jij in jouw straat doet.

Ga aan de slag!

Cerian (aka Jenny) van Gestel

Aanjager

De wereld, die kan toch mooier? Ik zie overal kansen en heb een enorme drive om leuke plannen uit te voeren en de wereld groener te maken. Ik begint het liefst met het uitdenken van een volgend project wanneer het vorige nog halverwege is.

Handig: ik heb de inhoudelijke kennis van een bioloog en de werkervaring van een campaigner, opgedaan bij diverse non-profit organisaties.

Maart 2021 kwam mijn boek ‘guerrilla gardening’ uit. Je vind daarin de kennis die ik de afgelopen tien jaar opdeed. Ik geef graag lezingen en workshops om mijn enthousiasme te delen en je met tips en tops verder te helpen.

Mariëlle (aka Marly) Stegeman

Regelzaken

Wonder women met spreadsheets. De logistieke kracht achter de webwinkel verzendingen. Zorgt er voor dat alles goed komt!

Ingrid Aaldijk

Voorzitter Stichting

Heerlijk om in de natuur op te laden, tot rust te komen, inspiratie op te doen. In de natuur kom ik op creatieve ideeën en plannen. Nu de biodiversiteit wereldwijd en ook in Nederland zo onder druk staat wil ik graag een steentje – of bloembommetje- bijdragen.

Een kleine moeite, maar het draagt bij aan het grote verhaal: meer bloemen, planten en bomen zorgen voor meer bodemleven, insecten en vogels. En meer biodiversiteit zorgt uiteindelijk voor een betere bescherming tegen klimaatverandering en infectieziekten. Best Belangrijk dus!

Tessel Hofstede

Secretaris Stichting

Ik maak me grote zorgen om de klimaat- en de ecologische crisis en wil er alles aan doen om de planeet groen en gezond te houden. Daarom ben ik actief op de barricades en als guerilla gardener. Superfijn dat ik secretaris mag zijn van deze mooie stichting.

Ik hoop dat we met elkaar de wereld een stukje mooier kunnen maken, ook voor toekomstige generaties.

Kike Olsder

Penningmeester Stichting

Goed voor de bijen, lekker praktisch en in je eigen leefomgeving: dat spreekt me aan. Guerrilla Gardeners helpt mensen om hun eigen omgeving te vergroenen en te verbloemen. Ik ondersteun dat als bestuurslid, door te sparren met de initiatiefnemers en op de achtergrond te helpen, zodat de organisatie loopt.

Want: meer soorten, meer kleuren, lekker doen en laten gebeuren. Rijkdom binnen handbereik!

Natasja (aka Nataly) Oosterloo

Campagne boomspiegelfeest, bomenfonds

Ik draag graag mijn groene steentje bij aan een meer biodiverse omgeving. Wonen tussen het groen, met bomen die zorgen voor verkoeling en planten in een gezonde bodem die goed water kan vasthouden én een teveel aan water kan verwerken, zorgt volgens mij voor gezondere mensen.

Naast de projecten op het gebied van duurzaamheid en sociale cohesie die ik doe voor mijn eigen bedrijf Groene Manieren zet ik me op verschillende manieren vrijwillig in voor duurzaamheid en een groene omgeving.

Bij Guerrilla Gardeners zit ik in team Bomenfonds, want er moeten veel meer bomen geplant worden in Nederland! Ook ben ik actief voor het Instagramaccount van Guerrilla Gardeners. Leuk weetje over mij: ik woon samen met mijn man in een tiny house van 15m2.

Daryo (aka Dary) Verouden

Kinderactiviteiten

Groen moet je niet alleen doen, maar groen moet je ook vooral ervaren! Binnen mijn bedrijf Space2Grow geef ik begeleiding aan jongeren en kinderen op de moestuin (‘De Moestuinmeester’) en begeleiding in natuur (‘de Avonturenclub’) in Utrecht en omgeving.
In mijn aanbod buitenactiviteiten zorg ik ervoor dat verwondering wordt gekoppeld aan natuurkennis en persoonlijke ontwikkeling van kinderen.
Ervaringsgericht leren speelt een grote rol bij trainingen/workshop voor (groene) ondernemers en/of het opzetten van moestuinen op scholen.

Voor Guerrilla Gardeners ben ik actief binnen het Guerrilla Gardeners Kids Collectief dat activiteiten organiseert om kinderen in Nederland bij te laten dragen aan het vergroenen van stedelijke gebieden.

Benieuwd wat ik doe? Kijk op mijn website of volg De Moestuinmeester op Facebook.

Jolanda (AKA Jojo) Verweij

Schrijver plantprofielen en beschrijving planten inheemse zadenmengsels

Als kind banjerde ik altijd al op mijn rode laarsjes door de natuur en werkte ik mee in de (moes)tuin van mijn opa en oma. Op de basisschool was ik een behoorlijke natuuractivist. Zo was ik druk met bijvoorbeeld het oprichten van een vereniging tegen het vangen van bijen en hommels in jampotjes 😉.

Inheemse – wilde – planten hebben altijd mijn interesse gehad. Toen ik een grote tuin kreeg, ben ik begonnen met het zaaien van de Nederlandse flora. Dat heeft zich uitgebreid naar het verkopen van de zaden aan particulieren. Ook adviseerde ik hen hoe ze meer biodiversiteit in hun tuin konden aanbrengen door het zaaien van de juiste bijen- en vlinderplanten.

Ik vind het leuk om in het schrijven van de plantprofielen extra info op te nemen over de oorsprong en het gebruik van een plant. Bij de zadenmengsels wil ik tips geven over hoe je die het beste kunt zaaien.

Nienke Plantinga

Workshops

Tuin – en Landschapsontwerpster en co-auteur van het boek Avontuurlijk Tuinieren, geeft lezingen en workshops over natuurlijker tuinen ontwerpen en onderhouden, heeft ervaring met inrichten buurttuinen en openbaar groen.

Foto gemaakt door Agnes Swart 

Charlotte (aka Charly) Verhoeve

Workshops

‘De Moestuinjuf’ Charlotte neemt je mee in de wondere groene wereld van je (moes)tuin. Composteren, ecosystemen in een weckpot, workshops met kinderen. Ze draait haar hand er niet voor om.

Bij de Guerrilla Gardeners is Charly een orkaankracht van energie. Ze geeft workshops en bedrijfsuitjes.

Jorinde Kipp

Workshops

Vanuit mijn missie om mensen en kinderen meer te verbinden met de aarde en hen de magie van de natuur te laten ervaren voer ik als zelfstandige verschillende klussen uit. Zo doe ik natuurlijk tuinonderhoud bij particulieren in combinatie met uitleg en advies over biodiversiteit, permacultuur, insecten, water, ecosystemen etc., (mede)organiseer ik verschillende natuuractiviteiten en geef ik voor Guerilla Gardeners workshops. Mijn missie komt voort uit de zorgen die me maak over de toekomst van de aarde. Naast dit werk zet ik mij in als klimaatactivist en ben ik zelf veel buiten in de natuur te vinden.

Wij versturen met: verzendmethoden
Betaalwijzen: betaalmethoden