Een groen(er) schoolplein

We worden bij het Bomenfonds altijd zo blij van de enthousiaste verslagen die we krijgen van mensen die een bijdrage hebben ontvangen! Zoals die van de schoolpleincommissie ‘Maregroen’ van de vrije school Klein Mareland in Leiden. Zij hebben samen met ouders en kinderen een stenig schoolplein omgetoverd tot een fijne groene plek.

Omdat vrije school Mareland op de huidige locatie uit haar voegen barst worden komend jaar twee klassen ondergebracht op dependance, ‘Klein Mareland’. Het plein op deze locatie was grotendeels bestraat en grenst aan een parkeerplaats, nogal een contrast met de fijne natuurspeelplaats aan de Maresingel.
Mede dankzij een subsidie van het Bomenfonds hebben we ook het nieuwe schoolplein kunnen omvormen tot een groen schoolplein voor onze kinderen.

Pleinwerkdagen

Schoolpleincommissie ‘Maregroen’ heeft hiervoor een plan ontworpen en afgestemd met de schooldirectie, ouders en kinderen.
Vervolgens zijn we met een enthousiaste groep ouders én kinderen aan de slag gegaan om alle ideeën te realiseren tijdens zes pleinwerkdagen.
Hierbij hebben we fijne beschutte plekken gemaakt door onder andere vijf jonge boompjes te planten, omgeven door een flink aantal struiken, planten en sedum oppervlakken.

Bomen kweken

Naast de vijf aangeschafte bomen hebben we tijdens de voorbereiding met de kinderen ook zo’n 40 krulwilgscheuten laten wortelen en meerdere kastanjes, eiken, hazelaars en beukjes in potjes opgekweekt.
Een deel van deze baby-boompjes is ook verwerkt in het plein en zal, nadat de kinderen ‘hun’ boompjes groter hebben zien groeien, te zijner tijd worden overgeplant naar geschikte plekken.

Boomfonds, hartelijk dank voor jullie bijdrage.
Maregroen, vrije school Mareland.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wij versturen met: verzendmethoden
Betaalwijzen: betaalmethoden