Gratis walnootboompjes


Iedereen zet zich hiervoor vrijwillig in. Daarom vragen we je met klem om een gemaakte afspraak voor ophalen ook na te komen!

  • Rotterdam Delfshaven, Silvia. silvia [at] studiosil.nl
  • Bergambacht, Freya. Mail haar op: fgodijn [at] gmail.com
  • Utrecht Terwijde, Jeanine. – de boompjes hier zijn inmiddels allemaal vergeven!
  • Amsterdam, Rudy. Bel op 06-10883184 of mail hem op: info [at] rudyklaassen.nl
    Rudy maakt ook een kaart van alle plekken waar boompjes staat. Doe je hier aan mee? Zie rudyklaassen.nl/guerrillia_gardening/
  • Dordrecht, Boy. boy [at] boybastiaans.nl

Voor ieder afhaalpunt geldt op=op. Mensen die met de boompjes willen guerrilla gardenen hebben voorrang.
Zullen we ook anderen inspireren? Maak een foto als je jouw walnootboompje plant en gebruik #guerrillagardening als je het post op social media.
Wat is er mooi aan walnoten?

  • uiteraard jaarlijks de eetbare walnoten
  • een boom waar muggen en vliegen niet van houden (vroeger werden ze daarom bij boerderijen en kinderkamers geplant)
  • je verbetert de wereld er voor langere tijd mee, want ze kunnen honderden jaren oud worden. Een walnoot plant je voor je kleinkinderen is dan ook een gezegde.

De walnoot en guerrilla gardening
Chris kweekte de noten vanaf november 2017 op voor een voedselbos. Het eetbare van de walnoot is meteen een van de redenen waarom deze boom thuishoort in de publieke ruimte. Hoe mooi is het als de hele buurt kan genieten van de noten!
De walnoot kan heel groot worden, wel 20 meter. Het lijkt me een flinke uitdaging om hier in de publieke ruimte een goede plek voor te vinden. Als je het ergens plant waar de gemeente onderhoud pleegt zal hij niet lang blijven staan. Dat pleit voor aanplant in collectief beheerde buurttuinen. En wellicht heb je een plek op het oog die al jaren ‘van niemand’ is? Waar de gemeente ook niet komt schoffelen?
Ik ben heel benieuwd waar je de noot gaat planten en hoe hij het doet!
Aanbod aan planten in je inbox?
Dit is een aanbod vanuit het netwerk van guerrilla gardeners. Dit gebeurt vaker 😉 Krijg als eerste aanbiedingen zoals dit in je inbox: schrijf je in voor onze nieuwsbrief.]]>

Wij versturen met: verzendmethoden
Betaalwijzen: betaalmethoden