Guerrilla Gardenen in de buurt van Amstel

narcissen planten
maagdenpalm
sleutelbloem, margriet en narcissen

In de guerrillatuin van Ans staan heel wat soorten bloemen. De kruiper maagdenpalm bloeit met paarse bloemen. Het is een mooie bodembedekker die het ook in schaduwplekjes heel goed doet. Ans heeft veel margrieten staan die over een paar maanden met de wit/gele bloemen bloeien. Ook stokroos staat in de tuin. Dit is een  heel stevige tweejarige plant die wel 2 meter hoog kan worden. Bij Ans bloeit hij zelfs al langer dan dat. Het is een plant die op veel plekken groeit en bovendien een eye-catcher is met de grote kleurrijke bloemen. Maar in april is de plant nog heel klein.

Terwijl we bezig zijn met planten en wieden komt een van de bewoners met zijn kinderen uit de deur van het complex.. Hij loopt recht op de tuin af. Ojee, denk ik. Maar de man geeft een compliment dat de tuin er goed uitziet. “Goed bezig dames! Ik heb nog wel wat planten voor jullie.”

Na nog wat tuinieren trekken we verder de wijk in om de bollen die we nog hebben een mooi plekje te geven.

De twee tassen met bollen die we voor deze missie bij ons hebben zijn overigens allemaal gedoneerd. Na een oproep op Facebook en een briefje in het complex van Ans waren er veel mensen die uitgebloeide bollen over bleken te hebben.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wij versturen met: verzendmethoden
Betaalwijzen: betaalmethoden