Guerrilla Gardeners hoofdkwartier

De Guerrilla Gardeners krijgen een eigen ruimte!

Wij zijn ontzettend blij om het nieuws met jullie te kunnen delen. Begin 2022 verhuizen we naar een groen hoofdkwartier in Utrecht, namelijk naar het Hof van Cartesius. Dit is een inspirerende locatie die helemaal past bij onze duurzame waarden.

Foto: flexwerken in de centrale ruimte bij het Hof.

Waarom een eigen ruimte

Met onze stichting willen we zoveel mogelijk mensen inspireren om hun buurt te vergroenen. Tot nu toe doet ieder teamlid dit vanuit de spreekwoordelijke ‘keukentafel’. Hoewel het lekker rustig werkt, kunnen we elkaar niet bestuiven met nieuwe ideeën en spontane plannen bekokstoven.
In het nieuwe hoofdkwartier kunnen we straks samen werken. Ook willen we toffe workshops organiseren, spreekuur houden en de spullen uit onze winkel verkopen. Vanuit deze nieuwe basis vervolgen wij dus onze missie om nog meer buurten te vergroenen.

Ons nieuwe hoofdkwartier: Het Hof van Cartesius

Het Hof van Cartesius is een groene werkplek waar creatieve, duurzame ondernemers werken in ruimtes gemaakt van hergebruikte en groene materialen. Het Hof opende eind 2017 met 25 ondernemers, maar inmiddels is het uitgegroeid tot 8 paviljoens en bestaat het Hof uit ruim 110 leden.

Iedere ruimte is uniek omdat alles circulair is gebouwd. De paviljoens liggen rondom een publieke binnentuin. Dit alles past perfect bij onze ideeën over duurzaamheid en het vergroenen van wijken.

Foto: Dit is ons uitzicht vanuit het kantoor! De boomtoren van het Hof van Cartesius.

Help ons verhuizen!

Wij hebben ons plekje kunnen bemachtigen op het Hof en eind januari krijgen we de sleutel van ons nieuwe hoofdkwartier. Hier zijn wij heel blij mee! Maar… Aangezien alle hofleden zelf hun eigen werkruimte (af-)bouwen van hergebruikt materiaal, staat er nog heel wat werk te wachten!

  • Zin om de handen uit de mouwen te steken? Help ons in februari 2022 een dag (of dagdeel) met bijvoorbeeld schuren, het schilderen van de wanden of met het afmaken van de gevel.
  • Ook zoeken we nog materialen die we in het kantoor kunnen gebruiken. Heb je in je kelder nog oude – maar goede – restjes roomwitte muurverf op waterbasis? Of heb je grote stukken hout waarmee we een vaste kast kunnen timmeren?
    Om reisbewegingen te beperken zijn de spullen idealiter in de buurt van Utrecht, of heb je zelf de mogelijkheid om iets bij ons langs te brengen. We horen het graag!

 

Groene groet,

Team Guerrilla Gardeners

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wij versturen met: verzendmethoden
Betaalwijzen: betaalmethoden