Help de bij op burendag

Haak in op burendag, dat helpt je om mensen op de been te brengen en je kunt er ook nog eens subsidie voor aanvragen. Voor voordelig plantgoed kun je waarschijnlijk meedoen aan onze inkoopactie voor bloembollen.

Help jij de bij?

De (wilde) bij verdwijnt. Maar wij mensen kunnen helpen. Met mooie bloeiende planten in de buurt helpen we de wilde bijen onwijs! Hoe meer hoekjes met allerlei soorten bloemen, hoe blijer de bij.

Heb je nog ruimte onder de bomen in de straat? Wij zijn fan van boomtuinen. Het is nu vaak alleen grond, maar met bijenbloemen kun je zo’n plek omtoveren in een waar eetfestijn voor de bijen. Een bijenbuffet!

Voor een lijst met bijenbloemen kun je op deze site kijken.

Help je met de buren de bij?

Als je begint met één boomtuin, zou je ook de hele straat kunnen doorpakken… Onze tip is om in te haken op burendag, zaterdag 28 september. Het is een makkelijk ‘haakje’ om je buren te activeren. Vele handen maken licht werk. Samen werken met een doel voor ogen is echt gezellig. En, ook heel fijn, je kunt bij het Oranjefonds tot 350 euro subsidie aanvragen voor je activiteit. Dat moet je wel uiterlijk 16 augustus doen.

We maakten een ‘event’ op FB voor het uitwisselen van tips en ervaringen met anderen die erop inhaken.

Bloembollen + inkoopactie

En wat raden we speciaal aan om te planten… bloembollen! Je kunt vanaf september bollen planten die in het voorjaar bloeien. Die kun je ook heel goed planten op plekken waar je – niet dat dit aan de hand zal zijn, toch? 😉 – eigenlijk geen toestemming voor hebt. Kies dan wel voor biologische bollen, zo voorkomen we dat er gif in de bijenlijfjes terecht komt.

Foto: samen de boomspiegel aanplanten

Door samen in te kopen kunnen we de prijs van bio bloembollen drukken! Je kunt ze hieronder bestellen. (Update: de inkoopactie is inmiddels voorbij).

 

Jouw foto is inspiratie

Nadat burendag is geweest ontvangen we graag een foto van jouw activiteit. Door foto’s te delen via onze social media en website kunnen we steeds meer mensen enthousiast maken voor Guerrilla Gardening.

Om je aan te moedigen een foto op te sturen verloten we onder de inzenders een van de pakketten bloembollen voor de bij ter waarde van 17,95 euro. Doen dus!

#blijebij #straatinbloei #guerrillagardeners #burendag

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wij versturen met: verzendmethoden
Betaalwijzen: betaalmethoden