Het handboek Guerrilla Gardening is uit!

Na een jaar van voorbereiding, schrijven en schaven is het er dan eindelijk. ‘Guerrilla Gardening: handboek voor buurtvergroeners’. Het is een stevig, kleurrijk boek geworden.

Om het verschijnen te vieren was er een online boekfeestje via Facebook Live. Auteur Cerian ‘Jenny’ van Gestel laat je daarin het boek zien en beantwoordt enkele vragen. Bekijk hieronder de video.

Uit een interview met het Bunniks nieuws

Van Gestel is al langere tijd actief voor de website van de stichting en schrijft regelmatig blogs. “Mensen begonnen mij steeds vaker vragen te stellen. Zo kwam ik op het idee om deze kennis te bundelen in een boek.”

Het boek is volgens Van Gestel een écht handboek: “Er staan veel praktische dingen in. Denk aan stappenplannen voor hoe je een kale boomspiegel kan beplanten. Dat is het stukje grond rondom een boom.” Ook begint ieder hoofdstuk met een interview met een Guerrilla Gardener en staat er zelfs een quiz in waarbij je erachter kan komen wat voor soort Guerrilla Gardener jij bent. “Je hoeft het boek dus zeker niet in één ruk uit te lezen”, benadrukt Van Gestel. “Blader er lekker doorheen, lees een stukje en ga aan de slag.”

Door: Jasmijn Berkers, Bunniks nieuws

 

Wat kun je van het boek verwachten?

Het is vooral superpraktisch, vol met stappenplannen en tips. Achterin het boek lichten we ook coole guerrilla planten uit.

“Ik heb erg genoten van het lezen; het is zowel divers als uitgebreid geworden. Het leest gemakkelijk door de korte alinea’s en daardoor blijf je doorlezen. En, het belangrijkste: volgens mij is het heel inspirerend voor wie erover denkt om te beginnen”

–  Ingrid Kriens uit Voorschoten

 

Voor wie is het bedoeld?

Voor iedereen die de buurt probeert te vergroenen. Daarom is de ondertitel ook: handboek voor buurtvergroeners.

Waar is het te krijgen?

Het boek kost 22,50 voor 168 pagina’s.
Bestel het boek bij je favoriete lokale boekhandel of bij ons in de webwinkel. Wij stoppen er ook nog een gratis zakje zaadjes bij, kun je meteen aan de slag!

 

Uit een interview met MaatschapWij

Welke wens heb je voor de wereld?

“Ik zou het zo mooi vinden dat als je de voordeur uitstapt je het gezang van vogels hoort en het gefladder van vlinders ziet. Dat je een plek in de buurt hebt in het groen waar je op een bankje een kopje koffie kunt drinken. Kinderen kunnen spelen en klauteren in hun eigen buurt, want die is groen en avontuurlijk. Ik wens dat we heel veel meer natuur en groen de stad in halen. Dat is een wereld waar ik graag in zou wonen.”

Door: Marije Remmelink, MaatschapWij

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wij versturen met: verzendmethoden
Betaalwijzen: betaalmethoden