In de media

Propaganda voor guerrilla gardening hoort bij onze missie! Zo delen we inspiratie voor het vergroenen van je eigen buurt en helpen we mensen op weg. We spreken dan ook veel journalisten.
Op deze pagina vind je een aantal van de meer recente items over guerrilla gardening waar we aan meewerkten.

AD Utrecht, 6 december 2021

Hoe ‘guerrilla’ Cerian grijze buurten omtovert tot groene oases: ‘Zelfs nu in de winter kan het’

Een interview met Cerian ‘Jenny’ van Gestel.

,,Iedereen die iets bijdraagt aan het groener maken van de stad is eigenlijk een guerrilla. Het kan om iets heel kleins gaan. Zoals een zaadje tussen een stoeptegel priegelen, daar kan zomaar iets moois uitkomen.”

Het Parool, donderdag 12 augustus 2021.

‘Guerrilla gardening’: stiekem fleurt Semilla de stad op met zaadbommen

“Guerrilla gardeners’ zaaien in de openbare ruimte om die op te fleuren. ‘De stad is lelijk, ik wil dat alles wordt beklommen door planten.’”

Euronews, maandag 26 juli 2021.

What is guerrilla gardening and how does it help the climate?

“Climate activism has become increasingly synonymous with rebellion. International groups like Zero Hour and Extinction Rebellion create images of huge crowds of people protesting and raising awareness about the climate crisis.

But what if there was a way to advocate for the environment in your local neighbourhood through small, everyday actions?”

Groene Lessen uit Stad en Regio. Programma van Pakhuis de Zwijger, 8 juni 2021.

Met Jenny vanaf 38:15u

De vraag van het online programma was ‘Groene Lessen uit Stad en Regio’. De insteek: wat kunnen stadse en regionale initiatieven van elkaar leren.
De praktijk was natuurlijk anders. Het werden informatieve en gezellige gesprekken. Fijn om inspirerende mensen te hebben leren kennen als Bettina Bock en Marloes Heebing.
En ik mocht ook mijn boek laten zien. 😉

Vanaf minuut 38:15 de bijdrage die ik deed namens Guerrillagardeners.nl – maar het hele programma is interessant om te bekijken wanneer je benieuwd bent naar de ervaringen van duurzame doeners.

Wij versturen met: verzendmethoden
Betaalwijzen: betaalmethoden