Maak je eigen insectenhotel

Je hebt een leuk geschenk gekregen waarmee je een insectenhotel kunt maken. Hier lees je hoe je dit aanvliegt.

Instructiefilmpje

 

Wat kun je gebruiken voor de vulling van je insectenhotel?

In je kistje zitten al wat van de spullen die je in het insectenhotel kunt stoppen. Houtwol, stokjes (bamboe en / of riet) en leem.

Dit kun je aanvullen met materialen waar insecten graag in schuilen.

  • (Nog meer) holle stengels (bijvoorbeeld bamboe, brandnetel of riet): holtes van 3 – 8 mm zijn het meest geschikt. Laat de stengels een tijdje drogen voor je ze in het hotel gebruikt.
  • Stengels met zacht merg, bijvoorbeeld bamboe, riet, braam of vlier: sommige insecten vinden het fijn zelf nog hun holletje te kunnen uitknagen. Voor hen kun je wat stengels van soorten met een zachte binnenkant verzamelen. Laat ze even drogen voor gebruik.
  • Dennenappels: bijvoorbeeld lieveheersbeestjes vinden het fijn hierin een plekje te zoeken. Varieer ook hier wat in grootte en kies vooral dennenappels die al een klein beetje open staan.
  • Stro, houtwol, boomschors: meerdere kleine kruipende en vliegende insecten zullen je dankbaar zijn als je hiermee een stukje bescherming voor ze biedt.
  • Blokken hout: kies liefst onbehandeld hout en boor daarin gaten. Boor flink diep (tussen de 5 en 12 centimeter – boor niet helemaal door!). De gaten kunnen het beste tussen de 3 en 8 mm doorsnee zijn. En zorg ervoor dat er geen splinters komen, die kunnen de vleugeltjes van de insecten beschadigen. Splinters kun je ook met een schuurpapiertje wegwerken.

Een fijne overnachting

Waar hang je het hotel op? Het liefst op een zonnige plek die niet teveel wind vangt.

Geen Bed zonder Breakfast… Het ontbijt hoort er natuurlijk altijd bij. Rond je hotel strooi je daarom de bijgeleverde zaadjes voor bloemen waar insecten blij van worden. In het zakje zaad zit voldoende voor 1 à 2 m2 gekregen. Mjam!

Wij versturen met: verzendmethoden
Betaalwijzen: betaalmethoden