Jij ook een notenboom?

Een walnoot, hazelaar of liever een (tamme en eetbare pof) kastanje? Via guerrilla gardeners.nl stelt Chris gratis 300 boompjes ter beschikking. Daarmee kunnen we flink wat wijken vergroenen!

In het hele land zijn er een kleine 30 uitdeelpunten. Op dit kaartje kun je zien waar ze allemaal zijn.

Het kaartje wordt steeds bijgewerkt op basis van de hoeveelheid boompjes die nog beschikbaar zijn. Het gaat hard, dus bij steeds meer uitdeelpunten is de voorraad intussen vergeven.

Groen = hier zijn nog boompjes

Oranje = allemaal vergeven

 

Een bomenketting

Het kost flink wat inzet van alle vrijwilligers om de boompjes bij ieder punt te krijgen. Onze kweker Chris in Zuid-Holland is de bron van de boompjes. De uitdeelpunten die dicht bij hem zitten halen grote voorraden bij hem op. Vervolgens houden zij hun eigen boompjes en gaat de rest naar het volgende uitdeelpunt. En zo verder in een ‘ketting’ van ophalen, tot er ook boompjes in Zuid Limburg en Groningen aankomen!

xxx

Je aanmelden voor een boompje

Met het formulier hieronder kun je je opgeven voor een boompje. Inschrijven kan tot uiterlijk zondag 16 juni.

We verwachten grote belangstelling. Onze oproep voor ophaalpunten zorgde immers voor een lawine aan aanmeldingen. (Als jij een van die mensen was: nogmaals bedankt voor je enthousiasme!)

Zijn er meer aanmeldingen dan boompjes dan gelden twee criteria:

1.  mensen die ze voor guerrilla gardening gebruiken gaan voor;
2.  wie het eerst komt…

Als jij een van de mensen bent die een boompje kan komen ophalen, dan neemt de vrijwilliger van het uitdeelpunt contact met je op om een afspraak te maken.

Geef je hieronder op – de inschrijving is gesloten.

Meer info over de boompjes

 • Een veelgestelde vraag: zijn de walnoten een-of tweehuizig?
  Antwoord:
  De Walnoten zijn éénhuizig (dus mannelijke en vrouwelijke bloemen aan één boom maar het is wel aan te raden om toch soms meerdere bomen in de buurt te hebben omdat dit uiteindelijk wel de bevruchting ten goede komt, en dat geeft soms meer noten.
 • Waar kun je de walnoten het beste planten?
  Antwoord:
  Walnotenbomen kunnen in de zon staan echter het is wel aan te raden om zeker jonge stekken en jonge bomen een enigzins beschutte plek te geven.En ook niet te laten uitdrogen (halfschaduw en zon maar niet in volle wind)
  Het is overigens ook een boom met een afwerende werking voor muggen en vliegen en een boom die wel veel schaduw geeft in de zomer om onder te rusten. Het is dus een perfecte boom voor bijvoorbeeld in een park of op plaatsen waar je muggen en vliegen wil verjagen (boerderijen/campings in de buurt van waterpoelen etc.)

Bezoek de site The World is going Nuts. Met tips en trucs hoe je zelf hazelnoten, walnoten en tamme kastanje kunt opkweken van ‘onze’ “kweker Chris”.

Reacties

 1. Trudy schreef:

  Welke ras bomen is gebruimt en hoe groot worden ze?

  1. Jenny schreef:

   Hoi Trudy, op de site https://www.the-world-is-going-nuts.com geeft Chris veel antwoorden op vragen.

 2. Harriette schreef:

  Is er iemand bezig voor rotterdam..? Dus uit deel punt.!!

  1. Jenny schreef:

   Er waren veel meer mensen die zich aanmeldden om uitdeelpunt te worden, ook meerdere mensen in Rotterdam. Maar omdat er maar 300 boompjes zijn voor het hele land hebben we het aantal punten moeten beperken. Anders zou het aantal boompjes per punt te klein worden. De spreiding zoals hij nu is voorgesteld is om meerdere redenen het meest praktisch.
   We zullen in de toekomst vaker van dit soort acties doen, de spreiding kan dan weer anders uitvallen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wij versturen met: verzendmethoden
Betaalwijzen: betaalmethoden