Jouw nieuwe werkplek?

Op zoek naar een werkplek? Als je wilt werken op een superinspirerende, duurzame plek zoek dan niet verder.

Eind februari 2022 kregen we de sleutel van ons nieuwe hoofdkwartier in Utrecht. Het was toen casco opgeleverd wat betekende dat het een lege, holle ruimte was. Intussen is het omgetoverd tot een gezellig kantoor. We hebben de gevel afgebouwd met ‘circulair’ hout, een insectenhotel en vogelhuisjes. We hebben een keukenblok geplaatst, vloeren gelegd, geverfd… Helemaal af is het nog niet, maar een toffe plek om te werken is het zeker!

De ruimte bestaat uit twee verdiepingen; beneden vind je een vergadertafel / workshopruimte, boven op de ‘vide’ zijn de werkplekken. Omdat we een ruimte hebben met een vide heeft de ene helft van de ruimte een heel hoog plafond en de andere helft heeft de vide boven zich.

 

Meerdere werkplekken in de aanbieding

De ruimte wordt op dit moment nog niet heel intensief gebruikt. En dat is natuurlijk zonde voor zo’n toffe plek. Vanuit guerrilla gardeners is er enkele dagen per week iemand in de ruimte. Daarnaast hebben we een paar onderhuurders. In eerste instantie hebben we bewust het aantal onderhuurders beperkt zodat iedereen rustig genoeg kan werken. Maar nu blijkt dat het wel erg rustig is, ook omdat iedereen maar enkele dagen per week in het kantoor werkt. Er kunnen makkelijk nog meer mensen bij!

De werkruimte boven

Dit is de ruimte op de vide van ongeveer 20 m2. We hebben hier 5 bureau’s staan. Kies een van de bureau’s die er staan, of neem je eigen bureau en stoel van huis mee. In deze ruimte kun je ook bijvoorbeeld een kastje kwijt, of iets anders om je spullen in op te slaan.

De workhopruimte beneden

Wanneer je de deur binnenloopt dan kom je direct in de grote ruimte binnen. De ruimte beneden is nu ingericht voor workshops / vergaderingen. We hebben een keukentje voor koffie en thee met prachtig fleurig bloemenservies. Er staat een grote vergadertafel waar 10 mooie fijne stoelen omheen staan. Daarnaast hebben we nog stapelstoelen, waardoor je in de ruimte met 14 mensen kunt vergaderen of een workshop kunt volgen.

Als je bij ons een werkruimte huurt dan kun je natuurlijk ook gebruik maken van de ruimte beneden. Dit gebruik stemmen we onderling af zodat het niet met elkaar botst.

Deze ruimte is ook ‘los’ te huren als vergaderlocatie, dus als je geen vaste plek zoekt maar incidenteel een inspirerende omgeving voor een overleg zoekt – trek bij ons aan de bel.

Verder hebben we beneden de opslag van de spullen die we verkopen in onze webwinkel, de kasten daarvoor beslaan een wand.

Circulair gebouw

We zitten op het Hof van Cartesius (www.hofvancartesius.nl) in Utrecht, op een steenworp afstand van station Zuilen. De huur is circa 160 euro per maand. Naar verwachting wordt deze huur binnenkort een of twee tientjes hoger vanwege de stijgende energieprijzen.

Het Hof van Cartesius zelf is een coöperatie. Iedereen die 3 dagen of meer op het Hof een werkruimte heeft moet lid worden. Dit betekent dat je ook meepraat over hoe het er aan toegaat, ook word van je verwacht dat je een paar keer per jaar meehelpt met klussen die er zijn of dat je in een commissie actief wordt.

 

Een plek voor jou?

We zijn op zoek naar gezellige groene zzp’ers voor kruisbestuiving en om samen te groeien. Samen zetten we er ook de schouders onder om dit duurzame walhalla nog mooier te maken.

Wil je meer informatie? Interesse? Stuur Jenny even een berichtje via jenny@guerrillagardeners.nl.

Reacties

 1. Martin Bankers schreef:

  Ik wil graag in eindhoven aan de slag, is dit vrijwillig?

  1. Jenny schreef:

   Bedoel je of guerrilla gardening vrijwillig is? Ja! Iedereen die aan de slag wil met een groene buurt kan schep en plantjes oppakken een in de buurt bezig gaan. Op onze website vind je allerlei tips om aan de slag te gaan.
   Of bedoel je deze vraag anders?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Wij versturen met: verzendmethoden
Betaalwijzen: betaalmethoden