Lezing: De winst van Groen

Gezellig, tuinieren op straat! Kinderen klauteren in het groen en volwassenen ontmoeten elkaar tijdens het tuinieren of koffiedrinken.

Wat betekent groen voor mens en buurt?

Sander van der Ham vertelt je over de effecten van groen op de mens. Met voorbeelden uit de praktijk en verwijzingen naar theorie laat hij zien dat groen grote waarde heeft voor gezondheid, welzijn, sociale netwerken en misschien zelfs economische waarde creëert.

Stadspsycholoog

Sander is buurtmaker en stadspsycholoog en werkt als Buurtklimaatje in de Rotterdamse wijk Carnisse. Samen met bewoners, ondernemers, ambtenaren en wie maar bij wil dragen, steekt hij de handen uit de mouwen om buurten mooier, socialer en groener te maken.

Vanuit zijn kennis als psycholoog en zijn jarenlange ervaring in buurten en wijken denkt hij mee over ideeën en plannen en probeert die mogelijk te maken. Hij is fan van experiment, uitproberen en verrast worden door wat er gebeurt (of wat juist niet gebeurt). Met het oog op sociale duurzaamheid bouwt hij buurtnetwerken van bewoners én professionele partijen en instanties.

Kijk de lezing terug

Meer groene kennis

Ben je op deze pagina beland omdat het bij jou kriebelt het om je buurt te vergroenen maar je eerst meer over de achtergronden wilt leren? Dan kun je ook op je eigen tempo over de basis van het Guerrilla tuinieren lezen in ons boek “Guerrilla Gardening”.

In het boek vind je antwoord op vragen als: Hoe pak je dat eigenlijk aan, tuinieren in de openbare ruimte? Welke plekken en planten zijn geschikt en… kom je niet in de problemen? Als je het boek uit hebt ben je klaar om je buurt te veroveren!

Nu lekker dit boek lezen betekent het komende jaar lekker bezig zijn. Geef jezelf een cadeautje door het te kopen via onze webshop. Zo steun je ook de beweging.

Auteur Cerian “Jenny” met het handboek Guerrilla Gardening.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wij versturen met: verzendmethoden
Betaalwijzen: betaalmethoden