Met de 'VHG Groenprijs' n贸g meer Guerrilla Gardening!

Zo gaaf, gisteren, op Duurzame Dinsdag wonnen de Guerrilla Gardeners de ‘VHG Groenprijs’! Met deze prijs op zak hopen we Guerrilla Gardening in Nederland nog meer te gaan aanjagen. Hou je vast, hier komen de Guerrilla Gardeners. 馃檪

Even wat context: Duurzame Dinsdag

Het duurzame dinsdag event

De eerste dinsdag van september is het altijd Duurzame Dinsdag, dit jaar op 3 september. Een dag om bij de politiek aandacht te vragen voor duurzaamheid. En dat kun je natuurlijk niet vaak genoeg doen… Tijdens het Duurzame Dinsdag event in Den Haag kreeg Stientje van Veldhoven (staatssecretaris van Infrastructuur en Waterstaat) een koffer met daarin ruim 500 voorstellen om Nederland duurzamer te maken.

Verder worden tijdens Duurzame Dinsdag duurzame lintjes en prijzen uitgereikt voor de meest innovatieve idee毛n en projecten. Marly en Jenny waren namens de Guerrilla Gardeners de hele middag bij het event in Den Haag. En wat was het een volle dag. We zijn er nog van aan het bijkomen!

De VHG Groenprijs

Met de directeur van de VHG

Al een paar weken geleden hadden we gehoord dat van in totaal de 522 inzendingen wij een van de drie genomineerden waren voor de ‘VHG Groenprijs’. Deze prijs is een ondersteuningsprijs waarmee een initiatief nog verder uit kan groeien. Dat was al een hele verrassing en superleuk natuurlijk.

Tijdens de Duurzame Dinsdag ontmoetten we de andere twee genomineerden: 鈥Het Groene Loket鈥 en 鈥Green City Watch鈥. Helemaal tot het einde van de dag bleef het spannend. Pas rond kwart voor vijf maakte juryvoorzitter Maurits Groen de winnaar bekend. Guerrilla Gardeners dus. Als winnaar ontvingen we een (heel zware!) wisseltrofee en een bedrag van 鈧 1000,-. Ook krijgen we hulp en ondersteuning van VHG.

Ons idee nu is om die 1000 euro te gaan inzetten voor een campagne die we volgend jaar willen starten voor meer boomspiegeltuinen. Daar kunnen we mooi veel zakjes met zaad van bio / inheemse bloemen voor kopen om in het land uit te delen!

Ontbijt met kamerleden en op de radio

Ontbijten met initiatiefnemers en kamerleden.

E茅n vertegenwoordiger van een genomineerd initiatief mocht aanschuiven bij een bijzonder ontbijt. En ik, Jenny, was de afgevaardigde.

Half zeven opstaan is niet mijn hobby, maar als het voor de Guerrilla Gardeners is… vooruit dan! Om kwart over acht was ik in Den Haag present om aan te schuiven bij een ontbijt met kamerleden. Het was een informele setting met een paar initiatieven aan tafel met een kamerlid. Mooi om met zoveel mensen met hart voor duurzaamheid tijd te kunnen besteden! Verdieping op politieke maatregelen daar kwam het niet echt van, het kost ook zoveel tijd om 眉berhaupt uit te wisselen wat al die duurzame idee毛n zijn!

Bij radio 1.

Hoe mooi is het om op de radio te kunnen vertellen over Guerrilla Gardening. Dat kon in de middag. 1vandaag maakte een item over Duurzame Dinsdag met Guerrilla Gardeners als het voorbeeldproject. Nu hopen dat het weer lekker veel mensen enthousiast heeft gemaakt. De presentator heeft in ieder geval het woord bloembommen lekker vaak herhaald, dus dat zal wel blijven plakken.

En, is het een goede insteek om met de 1000 euro die we wonnen bloemenzaden te kopen? Wat zouden jullie doen met die 1000 euro om Guerrilla Gardening aan te jagen?

Foto bovenaan bericht door Cindy van Rees.

]]>

Wij versturen met: verzendmethoden
Betaalwijzen: betaalmethoden