Natuurliefhebbers fleuren Weert op

Tot nu toe ging Rudy altijd alleen op pad, begin juni ging hij voor de eerste keer in groepsverband: “Tijdens het programma van een vrijwilligersuitje zat een stukje guerrilla gardening. De vrijwilligers zijn allemaal betrokken bij Weert, groen en duurzaamheid. ” Met 6 man gingen ze op pad: “We hebben in het centrum seedbombs verspreid, stokrozen gezaaid, een vlinderstruik neergezet en insectenhotels opgehangen. We kregen leuke reacties van voorbijgangers.” De uitrusting was zo verzameld, de zaden hadden ze zelf en de planten hebben ze uit de eigen tuin gehaald.

Zoals iedere tuinier weet begint met het aanleggen van een tuin pas het echte werk: “We zijn later nog met zń tweeën op pad gegaan om wat extra te doen.” Ze hebben ook afspraken gemaakt over het verzorgen van de tuin.
“Het echte effect moet nog komen als de zaden uitkomen.” zegt Rudy. “Hopelijk worden straks de mensen die er langs lopen en fietsen blij van de planten!”
En in de toekomst? “We willen het vaker gaan doen. We spelen met het idee om bij mensen geveltuintjes aan te gaan leggen. Aanbellen en vragen of we het mogen doen.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wij versturen met: verzendmethoden
Betaalwijzen: betaalmethoden