Natuurliefhebbers fleuren Weert op

door | jun 26, 2018 | Guerrilla Gardeners, Inspiratie | 0 Reacties

Het komt vaak voor: mensen die guerrilla gardenen zonder een idee te hebben dat het zo heet. Rudy uit Weert doet het al een tijdje: “Ik ben iemand die van de natuur houdt. In mijn moestuin kom ik tot rust. De verstening van het landschap is mij een doorn in het oog. Ik ben geen hele actieve guerilla gardener, maar als ik terug denk deed ik het al zonder te weten dat het zo heet.”

Tot nu toe ging Rudy altijd alleen op pad, begin juni ging hij voor de eerste keer in groepsverband: “Tijdens het programma van een vrijwilligersuitje zat een stukje guerrilla gardening. De vrijwilligers zijn allemaal betrokken bij Weert, groen en duurzaamheid. ” Met 6 man gingen ze op pad: “We hebben in het centrum seedbombs verspreid, stokrozen gezaaid, een vlinderstruik neergezet en insectenhotels opgehangen. We kregen leuke reacties van voorbijgangers.” De uitrusting was zo verzameld, de zaden hadden ze zelf en de planten hebben ze uit de eigen tuin gehaald.

Zoals iedere tuinier weet begint met het aanleggen van een tuin pas het echte werk: “We zijn later nog met zń tweeën op pad gegaan om wat extra te doen.” Ze hebben ook afspraken gemaakt over het verzorgen van de tuin.

“Het echte effect moet nog komen als de zaden uitkomen.” zegt Rudy. “Hopelijk worden straks de mensen die er langs lopen en fietsen blij van de planten!”

En in de toekomst? “We willen het vaker gaan doen. We spelen met het idee om bij mensen geveltuintjes aan te gaan leggen. Aanbellen en vragen of we het mogen doen.”

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Archief