Nieuwe stichting voor meer guerrilla gardening

Hoera! Het is zover! We hebben vandaag de Stichting Guerrilla Gardeners opgericht! Kike, Ingrid en Tessel ondertekenden bij de notaris de kersverse statuten. Met de nieuwe stichting willen we de groeiende beweging van guerrilla gardeners nog beter ondersteunen.

Stiching Guerrilla Gardeners in oprichting bij de notaris in Utrecht.
Officiële stukken bij de notaris.

Meer dan tien jaar geleden waaide guerrilla gardening naar Nederland over. Intussen kun je al jaren via deze website en onze social media kennis en inspiratie opdoen. Dit drijft grotendeels op het enthousiasme en de vrijwillige inzet van een kleine groep mensen.

We willen de ondersteuning van de community nog structureler kunnen oppakken en guerrilla gardening nog steviger op de kaart zetten. We willen er dus meer tijd in kunnen stoppen!
Door het oprichten van een stichting krijgt de beweging een rechtsvorm die goed past. We kunnen vrijwilligers netjes laten aanhaken (met een vrijwilligerscontract) en we kunnen ook subsidie voor projecten aanvragen.

Drie dames met een groen hart zijn het nieuwe bestuur: Kike is penningmeester, Ingrid voorzitter en Tessel secretaris.

Biodiversiteit
In onze statuten hebben we de doelen van de stichting opgegeven. De hoofdreden die we voelen om als burgers de schep op te pakken in de buurt is de mondiale achteruitgang in biodiversiteit. Ingrid: „We weten allemaal dat het slecht gaat met de biodiversiteit. Zo verdwijnen insecten schrikbarend snel. Meer groen in de stad, zoals rondom boomspiegels is heel belangrijk voor insecten zoals bijvoorbeeld wilde bijen.“

Kike, Ingrid en Tessel, van links naar rechts.

Maar er zijn natuurlijk veel meer redenen om het guerrilla gardenen te willen aanjagen. Ook voor mensen is groen in de stad essentieel. Wie wordt er niet blij van meer groen? Ook is meer groen in de buurt goed voor de gezondheid en helpt het hittestress en wateroverlast voorkomen.

Toekomstplannen
De komende maanden werken we aan het opzetten van projecten om mensen aan te moedigen om in boomspiegels te tuinieren. Onze operatie blije boomtuin! Subsidie aanvragen is de eerste stap. Ook zullen we inhaken op de nationale zaaidag, 22 april. Zo is het afstemmen met de Bijenstichting en Pollinators al gestart.

Hou je vast, de guerrilla gardeners komen eraan! 🙂
Samen met jou vechten we voor gezonde buurten met meer bloemen en bijen!

Als je wilt samenwerken, tips hebt voor subsidie, een leuke kans ziet of gewoon een opmerking hebt, we horen het graag van je! Reageren kan onder deze post, of door ons een mailtje te sturen.

]]>

Wij versturen met: verzendmethoden
Betaalwijzen: betaalmethoden