Stap 4: ten aanval!

Ten aanval!

Op je gekozen moment leg je met je eenheid de tuin aan.

afval opruimen

Glasscherven, blikjes, chipsverpakkingen en zaken die we maar niet zullen opschrijven kun je allemaal tegenkomen. Ruim al het afval dat je tegenkomt op. Ligt er afval in een bloemenperk dan zijn mensen namelijk geneigd er nog wat meer bij te gooien. Ziet je tuin er schoon uit dan is de drempel om er afval in te gooien veel hoger. Gooi het afval in de afvalzak die je hebt meegenomen of gooi het meteen in een naburige vuilnisbak.

De ondergrond

De grond kan nogal eens hard zijn als je een plek kiest waar mensen overheen lopen of auto’s soms overheen rijden. Een witte zandige grond is vaak weinig voedselrijk. Maak de ondergrond los – let wel op aanwezige boomwortels! –  en voeg zo mogelijk compost toe om de voedingswaarde van de grond te verhogen.

Zorg ook voor jezelf

Neem een pauze als je wil. Koffie of thee uit een thermosfles met een koekje erbij smaakt heerlijk als je al een tijdje bezig bent!

Voorbijgangers

Als je overdag bezig bent kun je rekenen op nieuwsgierigheid van voorbijgangers. Sta ze vriendelijk te woord en vertel ze eerlijk wat je aan het doen bent: je bent op een missie om de buurt mooier te maken!
Mensen met belangstelling willen soms meehelpen. Dit zijn waardevolle rekruten. Als ze ook in de buurt wonen willen ze misschien helpen bij het water geven of zelfs het onderhoud van de tuin.

Propaganda

Laat zien wat je hebt gedaan zodat mensen doorhebben dat je tuin niet aangelegd is door de gemeente. Ze zijn dan ook eerder geneigd er zelf wat beter op te letten.

  • Verspreid bijvoorbeeld flyers in de buurt waarin je uitlegt wat je hebt gedaan en waarom. Neem eventueel  een link op naar een website waar ze meer informatie kunnen vinden.  Je kunt in je flyer ook mensen vragen om een oogje in het zeil te houden.
  • Stuur een foto naar de lokale krant. Veel huis-aan-huis bladen vinden Guerrilla Gardening geweldig nieuws en plaatsen snel een foto van je nieuwe tuin.
  • Stuur ons een foto en een verslag. We plaatsen het graag op de site en/of social media om anderen te inspireren.

 

De andere stappen: