Stichting Steenbreek en Guerrilla Gardeners werken samen

Woohoo, leuk nieuws! We gaan samenwerken met Stichting Steenbreek. Het doel van die club is om via acties de leefomgeving te vergroenen. We hebben veel raakvlakken, dus een samenwerking is logisch.

Misschien ken je ze wel van de actie ‘Tegel eruit, plant erin’, of vanwege korting bij de aanschaf van regentonnen. Stichting Steenbreek zet samen met inwoners en bedrijven acties op voor een groenere omgeving onder de naam Operatie Steenbreek. Aangesloten zijn 140 gemeenten, 6 provincies, 4 waterschappen en een woningcorporatie.

Nu gaan we vanuit de Stichting Guerrilla Gardeners ook met Steenbreek samenwerken. “Het werk van de guerrilla gardeners spreekt ons enorm aan”, zegt directeur Roel van Dijk van Stichting Steenbreek.

Als Guerrilla Gardeners verwachten we veel synergie te halen uit de samenwerking. Er is sowieso een overlap in onze doelen, maar daarnaast kunnen we ook gebruikmaken van de contacten die Steenbreek heeft met gemeenten.

 

Boomspiegels aanpakken!

Het zal je vast niet verrassen dat het eerste project dat we willen oppakken met boomspiegels te maken heeft. Van die vaak kale plekken zijn zoemende tuinen voor bijen en vlinders te maken. Roel van Dijk van Steenbreek: “De concrete activiteit die we gaan oppakken, het vergroenen van boomspiegels, past geheel in de lijn van Steenbreek. Meer ruimte voor bomen, minder steen en meer groen.”

De komende tijd werken we onze samenwerking en het concrete project dat we gaan oppakken verder uit.

Kriebelt het om hierbij betrokken te zijn neem dan met ons contact op. We houden er altijd van als mensen willen meedenken en -doen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wij versturen met: verzendmethoden
Betaalwijzen: betaalmethoden