5 tips voor een simpele guerrilla gardeners actie

 1. Plant een uitgebloeide bloembol
  Rond maart / april hebben veel mensen uitgebloeide bloembollen in huis. Fantastische grondstof voor Guerrilla Gardenen. Want, nee, die gaan niet de vuilnisbak in! Plant ze ergens in je straat en volgend voorjaar verras je al je buurtgenoten.Tip: neem een grondboor mee. De grond kan erg hard zijn.
 2. Gooi een bloembom
  Een pakketje met klei, compost en zaadjes. Deze neem je mee op een wandel- of fietstocht en gooi je vervolgens op een plek die er uit ziet alsof het wat bloemen kan gebruiken. Bloembommen kun je kant en klaar kopen, maar je kunt ze ook zelf maken. Bekijk hoe je ze zelf maakt.
 3. Mini tuintje
  In veel gemeenten mag je een tegel diep voor je huis gebruiken voor een tuin. Met 1 tegel ben je er al! Tegel opwippen en wat zand vervangen door potaarde. Dan een plantje erin (bijvoorbeeld lavendel, deze is vrij robuust en kan tegen mensen die er langs lopen) en je tuin is klaar!
 4. Plant een paar zaadjes
  Vooral een zonnebloem doet het erg goed. De paar zaadjes die je in een lege plantenbak of rond een boom plant zorgen een paar maanden later voor een gele oase.Tip: gebruik een pen of potlood om het gat te maken waar je zaadje in kan.
 5. Hang een plantenbak aan een hek
  Lelijk bouwhek in de buurt? De oplossing is een hangende bloembak. Viooltjes of sleutelbloemen erin en je instant Guerrilla tuin is klaar! Je kunt thuis je bloembak vast vullen met aarde en de plant zodat je echt heel snel je Guerrilla actie uitvoert. Let wel op dat een bloembak snel uitdroogt. Het is daarom handig om een plek nemen die op je dagelijkse fietsroute ligt. Dan kun je met een waterflesje zorgen dat je plantje voldoende vocht krijgt.
Wij versturen met: verzendmethoden
Betaalwijzen: betaalmethoden