Workshop Bloembommen Maken bij Grunneger Power

Workshop Bloembommen Maken bij Grunneger Power

Afgelopen zomer gaf onze workshopleider Nienke Plantinga de allereerste Guerrilla Gardeners-workshopreeks! Ze reisde af naar Groningen om daar voor de energiecoöperatie Grunneger Power vijf workshops Bloembommen Maken te geven tijdens de Energieweek.

Grunneger Power

Grunneger Power is een duurzame energiecoöperatie voor Groningers, door Groningers. Grunneger Power: “Een groene en gezonde leefomgeving gaat wat ons betreft hand in hand met duurzaamheid. Met jullie workshops Bloembommen Maken hebben we een enthousiast publiek kennis laten maken met Grunneger Power energiecoöperatie. De deelnemers hebben meer kunnen leren over de manieren waarop je invloed kan uitoefenen over de publieke ruimte in je eigen straat en buurt!”

Aan de slag met duurzaamheid!

In juni 2020 organiseerde het bedrijf een campagneweek om mensen te betrekken bij het onderwerp duurzaamheid. Door verschillende activiteiten en workshops aan te bieden wilden ze deelnemers enthousiasmeren om ook echt zelf aan de slag te gaan. Energiecoach Dion vroeg ons daarom een workshopreeks te geven: zelf bloembommen maken! En dat was een goede zet, want handen uit de mouwen en aan de slag? Dat laten wij ons geen twee keer zeggen!

Natuurlijk hielden we rekening met covid-19, waardoor de groep steeds niet groter was dan vijf deelnemers. Deelname was op inschrijving en alle workshops zaten binnen no-time vol. Zo hebben we tijdens de Energieweek heel wat mensen kunnen laten kennismaken met elkaar én de bloembommen. 

Juist wat er ná de workshop gebeurt is tof

Onze workshop was de meest publiekstrekkende workshop van de hele week. Daar zijn we stiekem best trots op. En niet alleen omdat de workshop zo interessant is, maar juist om wat eruit voort komt.

Het voordeel van de kleine groepjes was dat de gesprekken die tijdens het maken van de bloembommen ontstonden de diepte in gingen. Wie ben je en wat doe je met je groen?

Tijdens de gesprekken aan tafel ontdekten de deelnemers wat hun rol zou kunnen zijn bij het creëren van meer groen in de wijk. De buurt vergroenen is niet moeilijk, maar er komt wel heel wat bij kijken. Zo spraken de onder begeleiding van Nienke over de rol van de gemeente bij buurtgroen, het belang van inheemse planten- en diersoorten, wilde bijen…

Er was zelfs een jongen zo enthousiast dat hij nu boomspiegels voor de buurt gaat aanleggen!

Workshopleider Nienke Plantinga

Workshopleider Nienke vertelt: 

Er is vaak een heleboel mogelijk in je eigen buurt. Denk aan de kale plekken die allemaal een mogelijkheid zijn voor meer groen, maar óók alle mensen met hun eigen talenten die op verschillende manieren kunnen bijdragen.

Er was zelfs een jongen zo enthousiast dat hij nu boomspiegels voor de buurt gaat aanleggen!

Iedereen kan meedoen! Met je handen in de aarde, dat voelt als het ‘echte werk’. Daarom is die workshop Bloembommen Maken ook zo lekker om te doen! Maar ook informatie uitzoeken, promotie doen in de buurt, foto’s maken voor de lokale krant en koffie brengen bij je actieve buren… Het draagt allemaal bij aan een groenere buurt! Iedereen kan dus op de eigen manier buurtvergroener zijn.

Nienke vertelt de deelnemers aan de Energieweek van Grunneger Power hoe ze een bloembom kunnen maken.

Workshop Bloembommen Maken is de eerste stap

Mensen vinden het vaak het moeilijkst om te bedenken wat de eerste stap kan zijn van het vergroenen van de buurt. Het leuke is: je hoeft het niet alleen te doen! Bel eens aan bij je buren en vertel je idee. Samen weet je meer dan alleen, en het is nog gezellig ook :).

Wil jij ook zo’n eerste inspirerende stap zetten? Neem dan eens contact met ons op over de workshop Bloembommen Maken. Je raakt met elkaar aan de praat én je maakt een product waarmee je direct aan de slag kunt in je eigen buurt.

Workshop Bloembommen Maken: geschikt voor iedereen! 

Onze workshop bloembommen maken is de perfecte combinatie van lekker aan de slag én inspiratie opdoen voor nog veel meer groene acties! Wij zorgen voor een ervaren workshopbegeleider en al het materiaal, en aan de slag!

  • Wil je voor je teambuildingsactiviteit lekker aan de slag én het gesprek over duurzaamheid en biodiversiteit aanwakkeren?
  • Zoek je naar een eerste activiteit om je buurt eens flink aan het groene werk te zetten?
  • Doe je graag iets creatiefs én wil je bijdragen aan een duurzame toekomst? Organiseer een workshop tijdens de volgende familiebijeenkomst!
  • Naar de workshops

Foto’s bij dit bericht door Mariska de Groot, met dank aan Grunniger Power.

Wij versturen met: verzendmethoden
Betaalwijzen: betaalmethoden