Workshops Guerrilla Gardening

door | mrt 12, 2019 | Guerrilla Gardeners, Inspiratie | 0 Reacties


Moet je dit jaar het bedrijfsuitje organiseren? Nee je hoeft niet met de handen in het haar te zitten! Met onze Guerrilla kracht en ervaring ontwikkelden we een aantal gloednieuwe workshops. We staan te popelen om ze uit te voeren bij een enthousiaste groep mensen! Durft jouw bedrijf of team dit aan?

Je kunt kiezen uit deze workshops:

  1. Guerrilla Gardening 1.0
  2. Bijenhotels maken
  3. Vergroenen van de binnenruimte

Guerrilla Gardening 1.0

We nemen jullie mee in de wondere wereld van Guerrilla Gardening. Waarom is dit dé gave en spannende manier om bij te dragen aan de strijd voor meer bijen en groen in je buurt? En waarom is dat überhaupt belangrijk?

We stropen de mouwen op en maken bloembommen! Daarna gaan we gewapend met de bloembommen, wat bloeiende planten en biobollen op guerrilla door de buurt… welke plekken kunnen wel wat fris groen en mooie bloemen gebruiken? 

Met je groep ga je aan de slag op en met je eigen locatie.  Je kunt ook kiezen voor het gebruik van eetbare planten.

Bijenhotels maken 

Hoezo bijen? We nemen je mee in de wondere wereld van de bij en het belang voor ons ecosysteem. Wat hebben bijen nodig? Juist, voedsel (bloemen) en een plek om te wonen. Bijenhotels kunnen hieraan bijdragen. Maar niet ieder ‘hotel’ is de perfecte rust- en overwinteringsplaats voor wilde bijen. Wanneer is een hotel geslaagd? Na ons verhaal weet je het!

Daarna gaan we aan de slag! In groepjes gaan we een aantal bijenhotels maken. Er is voor iedereen iets te doen: in de omgeving bruikbare materialen verzamelen, zagen, timmeren, boren, takjes en bamboe op maat snijden, maar ook het uitzoeken van de perfecte plek om het bijenhotel te plaatsen.  En we maken ook nog een klein hotelletje voor elke deelnemer! Wij zorgen natuurlijk voor het gereedschap en de materialen! 

We bespreken vooraf of jullie dit het liefst doen op een eigen locatie of op een door ons georganiseerde locatie. 

Deze optie is ook heel goed te combineren met een van onze modules Guerrilla Gardening, vooral voor grotere groepen of als er tijd is voor een wat langer programma. 

Vergroenen van de binnenruimte

Bijvoorbeeld door het maken van

  • Ecosysteem in een weckpot
  • Bloembakken neerzetten
  • Minimoestuintjes maken

Ook als het buiten prutweer of donker is kunnen we vergroenen! Vergroen de binnenruimte in je kantoor of bedrijf. Eerst kijken we met jullie samen wat groen in je werkomgeving betekent.  Wat maakt jullie gelukkiger en gezonder?

Dan gaan we samen aan de slag: we kunnen kiezen voor het maken van prachtige ecosystemen in een weckpot… op elk bureau straks een kleine groene oase! Of we gaan voor de kale ruimtes in je pand en maken prachtige, duurzame bloembakken. Na één middag een heerlijk groene koffiehoek, een vergadering tussen de bloemen, en lekker lunchen in je eigen binnentuin! Of we kiezen voor het maken van mini-moestuintjes… hoe mooi is dat? Prachtig groen én wat verse sla, kruiden of misschien wel tomaatjes bij je lunch!

Heb je een grotere groep of wil je een langer programma dan zijn deze drie onderdelen natuurlijk ook heel goed te combineren. 

Praktische informatie

  • De standaard duur van een workshop is 2 uur. 
  • Langer kan natuurlijk, we gaan dan in gesprek over een goede invulling van het programma.
  • Wij zorgen voor alle planten en materialen, dat is inbegrepen bij de prijs.
  • Catering is in overleg mogelijk – wij kiezen natuurlijk wel voor groen! 

De prijzen variëren van 24,95 per persoon bij groepen van 40 personen tot 34,95 pp bij 20 personen. Kleinere groepen op aanvraag ook goed mogelijk! 

Heb je er ook zin in gekregen?

Mail naar marielle@guerrillagardeners.nl voor meer info! 

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Archief