De bloei-uitdaging van Jeanine: update

Jeanine woont in Heemstede. Zij adopteerde de boomspiegel voor haar huis. Het is haar uitdaging om het voor elkaar te krijgen dat er elke maand in de boomspiegel iets bloeit. Blauwe druifjes, klaproos, klokjes en nog veel meer – de boomspiegel staat helemaal vol planten! De vraag is… bloeit er inderdaad altijd een plant? Hoe is het Jeanine in augustus vergaan?

Jeanine schrijft ons deze update:

In augustus werd de uitdaging om elke maand iets anders in mijn boomspiegeltuin te laten bloeien pas een echte uitdaging. De hoge temperaturen, de droogte en de felle zon hakten er behoorlijk in.

Onverwoestbaar is de Aster divaricatus die dapper doorbloeit. Een geweldige aanwinst voor een boomspiegel, omdat deze soort eigenlijk alle omstandigheden trotseert. In de boomspiegel bloeit deze maand nog een enkele witte Campanula persicifolia en de Geranium Nodosum. Ook zo’n bijna onverwoestbare topper voor de boomspiegel!

Foto: de Aster divaricatus

Mijn twee tips voor augustus:

1.   Strooi koffiedik op de boomspiegel, dat houdt vocht beter vast.

2.  De planten hebben het deze maand zwaar. Daarom heb ik ze een ‘vitamineboost’ gegeven van Afrikaantjesgier. Hoe je dat doet?

Knip een forse bos Afrikaantjes klein (zowel de bloemen als de bladeren). Giet er een flinke hoeveelheid water bij en laat dit enkele dagen staan. Het mengsel gaat dan een beetje rotten. Na een aantal dagen zeef je het mengsel en giet je het water over je planten. Ze veren spontaan weer op.

 

Foto: afrikaantjesgier maken

In september hoop ik dat de Aster asran gaat bloeien. Ook zo’n oersterke aanrader. Wordt vervolgd in september!

Jeanine

 

Jeanine is een nieuwsgierige communicatieadviseur die elke vrije minuut in haar tuin doorbrengt. Tuinieren is haar grote passie. ‘s Winters verslindt ze tuinboeken en zodra de eerste sneeuwklokjes hun kopje boven de grond uitsteken, begint het weer te kriebelen en heeft ze binnen de kortste keren weer vieze handen en zwarte nagels.

Lees hier meer over de boomspiegeltuin van Jeanine.

Heb jij ook een mooie guerrillatuin die je graag aan veel meer mensen wilt laten zien? Neem dan even contact met ons op via info@guerrillagardeners.nl en wie weet sta jij met je verhaal binnenkort op onze website!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wij versturen met: verzendmethoden
Betaalwijzen: betaalmethoden