Gratis walnootboompjes ronde 2!

Juli 2018
Na het succes van walnootboompjes ronde 1 (100 boompjes verspreid!) volgt nu ronde 2. Onze fantastische donateur / kweker Chris heeft nog eens 90 boompjes aangeboden! Je kunt ze in ieder geval ophalen in Amsterdam en in Dordrecht. We zoeken ook nog mensen die elders wonen die ook willen helpen als ‘verdeelpunt’.
Walnootbomen: ze bieden heerlijke walnoten, worden honderden jaren oud, ontzettend hoog én muggen en vliegen houden er niet van – vroeger werden ze daarom bij boerderijen en kinderkamers geplant.
De boompjes kunnen we verdelen dankzij de donatie van Chris uit Maassluis. Hij schrijft dit: “Met dit project kunnen we Nederland weer een beetje goener maken. En juist walnotenbomen zijn in Nederland tijdens de eerste wereldoorlog veel gekapt dus we hebben hier nog wat schade weg te poetsen. Als iedere Nederlander één keer in z’n leven “een steen verlegd” en een boom zou planten zou ons land er al een stuk beter uit zien.”

Een boompje ophalen
Als je zelf een boompje wilt, dan kan dat. Je kunt de walnootbomen ophalen bij onderstaande verdeelpunten.
Verdeelpunten:

 • Barendrecht, Carola. C.Brandwijk@kibeo.nl
 • Houten, Plantenasiel Houten. plantenasielhouten@gmail.com.
 • (In Dordrecht en Amsterdam zijn de boompjes intussen op!)

Stem direct met degene af bij wie ze staan.
Mensen die met de boompjes willen guerrilla gardenen hebben voorrang en op=op!
We vragen je met klem om een gemaakte afspraak voor ophalen ook na te komen. Anders is de lol van de vrijwillige inzet er snel af!
Het is de moeite om goed na te denken over de plek waar je het boompje neerzet. Zoals “Carla in de tuin” via Twitter opmerkte: “Beseffen de gardeners wel dat het geen ‘boompje’ blijft? Dat worden gigantisch hoge bomen, en je kan ze dus niet zomaar in een geveltuintje of stukje openbaar groen planten.”
Maar een stuk openbaar groen dat al lange tijd verwaarloosd is, en waar je een toekomst voor deze boom ziet kan natuurlijk wel! 🙂

Jij ook als verdeelpunt?
Ga je een boompje bij Rudy of Boy ophalen, wellicht heb je dan nog ruimte om meer boompjes mee te nemen? Het zou tof zijn als meer richting het Noorden, Zuiden en Westen verdeelpunten zouden zijn. Als je dit wilt, neem je even contact op met info@guerrillagardeners.nl? Dan kunnen we de hoeveelheid die je mee kunt nemen afstemmen.

Boompjes in heel Nederland
Honderd van deze prachtige bomen zijn via het netwerk van de guerrilla gardeners inmiddels over Nederland verspreid.


Rudy maakt ook een kaart van alle plekken waar boompjes staan.
Zullen we ook anderen inspireren? Maak een foto als je jouw walnootboompje plant en gebruik #guerrillagardening als je het post op social media.

Aanbod aan planten in je inbox?
Dit is een aanbod vanuit het netwerk van guerrilla gardeners. Dit gebeurt vaker 😉 Krijg als eerste aanbiedingen zoals dit in je inbox: schrijf je in voor onze nieuwsbrief.

Reacties

 1. Bob ter Haar schreef:

  Geweldig initiatief. Deze vervente guerilla tuinder is voor een volgende lading zeker geïnteresseerd, regio Rotterdam (Middelland en omstreken).

 2. Chris schreef:

  Hallo Bob,
  Omdat ik zag dat ik het afgelopen jaar veel gegadigden blij heb kunnen maken met mn gratis walnotenstekken heb ik ook dit jaar maar weer de stoute schoenen aangetrokken en honderden Walnoten, tamme (eetbare) Kastanjes en Hazelnoten klaargezet voor het kiemproces tijdens de wintermaanden.
  Afhankelijk van het resultaat zal ik denk ik komende zomermaanden dus weer op zoek gaan naar Guerrilla Gardeners die willen helpen om Nederland te verrijken met bomen die eeuwen mee kunnen en gratis noten geven aan iedereen die er van wil oogsten.
  Ik ga dus mn best doen.
  Met vriendelijke groet Chris

  1. Linda schreef:

   Ha Chris,
   Graag plant ik er een aantal, hoe komen we in contact?
   Linda

   1. Jenny schreef:

    Hoi Linda, houd onze site in de gaten. Wanneer Chris weer een nieuwe ronde gaat aanbieden zullen we dat zeker weer faciliteren!

 3. Lizet schreef:

  Ik heb een groot stuk grond geadopteerd in de gemeente Dordrecht,
  in het parkje waar kort geleden een eik is geveld , een of meer walnotenboom
  plaatsen , ze zijn nogal duur om te kopen en het is me nog niet gelukt om een boomje aan de noot te ontspruiten.
  Het parkje ligt aan de Heimerstein/Remmerstein in de wijk Sterrenburg

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wij versturen met: verzendmethoden
Betaalwijzen: betaalmethoden