Guerrilla Gardeners weekend 2018

Honderden actievelingen, tientallen tuinen en duizenden blije voorbijgangers. In het hele land stiekem tuinieren, dat is wat we eind april deden tijdens het Guerrilla Gardeners weekend. Hier een korte (beeld)impressie van het weekend.

Het derde weekend van april is  het Guerrilla Gardeners weekend. Het haakt in op Earth Day op 21 april. De guerrilla gardeners riepen iedereen die zin had op om te gaan guerrilla gardenen. Want heb je in je buurt een verwaarloosd plantsoen of een plantenbak die maar leeg blijft? Waarom zou je afwachten tot iemand anders aan de slag gaat? Flower power!

 

Wijkbewoners fleurden de Valeriusstraat in Den Haag op. @HSchmeets:  “Laat die bui nu maar komen. En de bijen en vlinders ook.

🐝 Zie ook de website van deze groep in Den Haag.

En een filmpje!

Pompoenen van Balkonboerin: “Nu nog binnen in de zon, straks in gemeentetuintjes.”

Martin: “Bloembommen in de maak.” 😄🍀🐝

@MaritOverbeek: “Nog even thuis de restjes van gisteren opmaken! 😃 #Blijebij bloembommen maken & strooien in eigen tuin & buurt, want het is #Zaaidag. 🌿🐝Tip: dit doe je snel & simpel met pakketje https://guerrillagardeners.nl/aandeslag/blije-bij-bommen/… van @GrrGardenersNL!”

@Ruimtemakers030: “Jong & oud hielpen vandaag mee aan de vergroening van hun buurt én een fijnere omgeving voor bijen & insecten. #guerillagardening Dank aan De Moestuinjuf, Taplokaal Gist voor alle koffie, Pet voor de gezellige omgeving van het (T)Rotsoord Festival en alle deelnemers!”

@DonGoea: “Spreading a bunch of seedbombs at skatepark #theYard #utrecht #dichterswijk#HappyEarthDay2018 #EarthDay#LandelijkeZaaidag #bijenlint #guerillagardening

Een boomspiegel in Utrecht is een tuintje rijker. De buurman vond het helemaal goed en een buurtgenoot kwam ons zelfs spontaan een emmer water brengen. Omdat het plantjes uit onze eigen tuin zijn duurt het nog even voordat alles bloeit, maar met aardbei vergeet-me-niet, koekoeksbloem, korenbloem wordt het vast heel fleurig! En we hebben bloembommen neergelegd met klaproos, margriet en cosmea zaadjes. Als die opkomen is het straks helemaal feestelijk.

Geïnspireerd?

Je kunt op elk moment dat jij dat wilt met guerrilla gardening aan de slag!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wij versturen met: verzendmethoden
Betaalwijzen: betaalmethoden