Lezing: De Klimaatbestendige Stad

Welke rol kun jij pakken om jouw straat, buurt of stad klimaatbestendig te maken? Ontdek het tijdens de online lezing op 28 juni vanaf 20 u.

Het natuurlijke ecosysteem in de stad is uit balans door steeds meer versteende steden. Water kan niet weg, de stad warmt te veel op en de biodiversiteit staat onder druk. Daarom is het belangrijk om de stad weer klimaatvriendelijk en daarmee meteen gezonder en leefbaarder te maken.

Gemeenten en waterschappen zijn hier druk mee bezig, maar wat kan jij doen? Welke rol kun jij pakken in jouw straat, buurt en stad? En hoe kun je dit zo effectief mogelijk doen? Martijn Pool en Mirko van Ingen van De Groene Druppel nemen jullie in de lezing De Klimaatbestendige Stad mee in dit verhaal en delen hun expertise op dit onderwerp.

  • Datum: woensdag 28 juni 2023
  • Tijd: 20u – 21:30u

De Groene Druppel:
De Groene Druppel is een fullservicebureau met expertise in het klimaatadaptief en leefbaarder maken van de stad. De Groene Druppel werkt o.a. voor Amsterdam Rainproof, Gemeente Amsterdam, Gemeente Utrecht, Tuinbranche Nederland en Samen Klimaatbestendig.

Geef je op voor de lezing

 


.

Lukt het inschrijven niet via bovenstaand formulier, gebruik dan de link hieronder.

Nieuwsgierig naar meer?

Deze lezing is de laatste van een serie van drie.

Lezing van maart ‘De winst van groen’.

Laat je inspireren door stadspsycholoog Sander van der Ham en zijn verhaal over de waarde van groen voor gezondheid, welzijn, sociale netwerken, en in sommige gevallen zelfs je portemonnee.

Lezing van april ‘Darwin in de Stad’

Hoe passen planten en dieren zich aan het leven in de stad aan? Evolutiebioloog Menno Schilthuizen gaf voor Guerrilla Gardeners NL een lezing.

Suikerzakjes openen (screenshot uit de lezing ‘Darwin in de Stad)

Help je met een donatie?

We kunnen deze lezing gratis aanbieden dankzij de financiële steun die we kregen voor de Buurtvergroeners Bootcamp, onze masterclass voor stadsvergroeners. Het Prins Bernhard Cultuurfonds, Haella Stichting, Fonds NME en VSB Fonds gaven een bijdrage.

Help je met een donatie?

De begroting is nog niet helemaal gedekt. Een donatie stellen we dan ook op prijs. Ieder bedrag is welkom!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wij versturen met: verzendmethoden
Betaalwijzen: betaalmethoden