Nationale zaaidag guerrilla gardeners style

De wilde bij heeft het moeilijk. Bloemenvelden maken plaats voor gebouwen of bestrating en poef! weg voedsel. En dat terwijl onze zoemende vrienden zo belangrijk zijn voor de biodiversiteit en zelfs ons eigen voedsel.

Daarom is het tijd voor actie. Een bloemenzee door heel Nederland: op 22 april is het de Nationale Zaaidag. Stichting Guerrilla Gardeners is partner van de Nationale Zaaidag.

De bloeikaravaan

De bloeikaravaan van de Guerrilla Gardeners gaat de weg op voor de toekomst van de wilde bij! Samen verspreiden we in de aanloop naar de Nationale Zaaidag zo veel mogelijk bloembommen en creëren we een bloemenzee door Nederland.

Vanaf begin april bieden we via de buitenschoolse opvang (BSO) een serie gave activiteiten. Kinderen leren over de wilde bij, maken bloembommen en gaan in hun eigen omgeving op zoek naar plekken die groen en kleur kunnen gebruiken – op bloembom-jacht!

 

Voer jij de strijd tegen beton met ons en help je de wereld een fijnere plek maken voor onze ozo belangrijke insecten? Doe dan mee en meld je aan!

 

Betrokken bij een BSO?

  • De activiteit maken we op maat voor uitvoering bij BSO’s. Ben je als medewerker of ouder betrokken bij een BSO, meld je aan!

Geen bso, wel enthousiast?

  • Ben je op een andere manier betrokken bij een groep kinderen, bijvoorbeeld als docent of leider bij een scouting? Indien we voldoende capaciteit en materialen hebben dan kun je ook meedoen. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief, dan houden we je op de hoogte.
  • Alleen aan de slag? Iedereen kan meedoen en bloembommen maken! Check onze instructie!

Maak het mogelijk

Maak jij onze activiteiten rond de zaaidag mede mogelijk?

  • Alle donaties, klein en groot, zijn van harte welkom. Je kunt via de knop hieronder een donatie doen.
  • We komen graag in contact met bedrijven die in ruil voor een (substantiele) bijdrage van ons ook een tegenprestatie krijgen.

Blijf op de hoogte!

Wil je op de hoogte blijven? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Wat gebeurt er verder op de nationale zaaidag?

Samen maken we de zaaidag groot. De bijenstichting en de Pollinators organiseren ook dit jaar weer toffe acties.

 

De bijenstichting: Bed&Breakfast estafette voor Bijen

Doe je ook mee met De Bed & Breakfast estafette voor Bijen? Op een hele simpele manier kun je in je eigen tuin of samen met de buren een Bed & Breakfast voor Bijen openen. Met het juiste zaai- en plant goed in combinatie met nestelgelegenheid zorg je voor een betere leefomgeving voor de Bijen. Bijen blij en jij blij!

Met deze actie wil de Bijenstichting gedurende een langere periode, van half februari tot eind april, aandacht voor het voedselaanbod en de nestelgelegenheid van bijen. Doe mee, meld je aan via www.nationalezaaidag.nl. Geef je initiatief door, dan maken wij het zichtbaar via de kaart van Nederland. Ook is het mogelijk om via het donatieplatform een inzamelingsactie te starten.