Stagiair guerrilla gardeners campagne

Kom stage lopen bij de Guerrilla Gardeners, draai mee in een landelijke campagne én help mee met het vergroenen van ons land!

De Guerrilla Gardeners in Nederland vormen een netwerk van mensen die gaan voor groen. We tuinieren op die ‘vergeten’ stukjes rommelige of braakliggende grond die iedere gemeente wel heeft. Gewapend met gieter, schop en planten toveren we de stad om in een groene oase. Gewoon, waar we zien dat het nodig is.

Onze Stichting heeft als doel om mensen te inspireren om hun buurt te vergroenen. Dat doen we door het delen van tips en inspiratie via onze website en social media kanalen. Ook voeren we landelijke campagnes uit.
De uitvoering van de diverse campagnes en projecten is in handen van vrijwilligers en enkele freelancers, onder de praktische aansturing van een tweekoppige kerngroep.

Wat ga je doen?

Je kunt kiezen om mee te draaien in een van de onderstaande campagnes:

 1. Een campagne rond de Nationale Zaaidag (voorjaar).
 2. Het Nationale Boomspiegelfeest (najaar).

Met allebei de campagnes willen we zoveel mogelijk mensen motiveren om zelf de schop ter hand te nemen en te gaan Guerrilla Gardenen. Het werk voor de Zaaidag zal vooral uitvoerend zijn. Als je mee gaat draaien in de campagne voor het Boomspiegelfeest dan zul je veel voorbereidend werk doen. Denk aan het leggen van contacten met deelnemende gemeenten.

We zoeken iemand die kritisch, creatief en pro-actief is. Als je stage wil lopen sluiten waarschijnlijk (bijvoorbeeld) communicatie, social media, eventmanagement of social work het beste aan.

Er zijn veel mogelijke taken. Hieronder een aantal mogelijkheden. Dit wil niet zeggen dat je dit alles hoeft te doen. 🙂

Denk aan taken als:

 • het ontwikkelen van communicatieuitingen: schrijven van teksten voor social media, nieuwsbrieven, website. Het zoeken of laten ontwikkelen van bijpassende beelden;
 • organiseren van acties of PR activiteiten;
 • contact onderhouden met Guerrilla Gardeners die meedoen met de campagne, hen begeleiden, steunen, adviseren;
 • het onderhouden van contact met samenwerkingspartners;
 • evalueren van de activiteit na afloop en adviseren hoe deze een volgende keer anders / beter is uit te voeren;
 • afhankelijk van de eigen insteek is het uitvoeren van een aanvullend eigen onderzoek en / of het meelopen met de Gardeners ook mogelijk.

 

Foto: Uitreiking van het ‘Gouden Bijenhotel’ voor de mooiste boomspiegel tijdens het Boomspiegelfeest 2021.

Wat bieden we?

 • inspiratie
 • reis en onkostenvergoeding (in overleg)
 • begeleiding is in handen van Jenny, ervaren campaigner, communicatieadviseur en stagebegeleider.

Je kunt komen werken in het Hoofdkwartier van Guerrilla Gardeners NL in Utrecht, een bruisende circulair gebouwde werkplek voor duurzame ondernemers. Je zult ook veel thuis kunnen werken.

De duur van de stage en het aantal dagen per week bespreken we in overleg. We zijn heel flexibel in het uiteindelijke takenpakket en in de uitvoering.

Als je hier enthousiast voor wordt, neem contact op met Jenny en we bespreken de mogelijkheden.

Op een andere manier meewerken

Is deze stage niet wat je zoekt? Er zijn volop mogelijkheden om je bij Guerrilla Gardeners NL in te zetten. Bekijk de andere vacatures of stel in overleg met ons je eigen klus op maat samen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wij versturen met: verzendmethoden
Betaalwijzen: betaalmethoden