Uitdeelpunten voor gratis notenbomen gezocht

UPDATE: INTUSSEN ZIJN ER AL MEER DAN 100 REACTIES. HET AANMELDEN ALS UITDEELPUNT HEBBEN WE DAAROM GESLOTEN.

Hazelnoten, tamme eetbare kastanjes en walnoten. Fantastisch om zo’n boom met noten in de buurt te hebben. Chris uit Maassluis draagt zijn steentje zeker bij: voor het tweede jaar biedt hij de guerrilla gardeners een grote hoeveelheid net opgekomen boompjes aan.

Bij Chris staan honderden stekjes klaar.

Om ervoor te zorgen dat mensen uit heel het land een boompje kunnen ophalen gaan we door heel het land ‘uitdeelpunten’ regelen. Dat zijn plekken bij vrijwilligers waar de boompjes staan en waar mensen ze (gratis) kunnen komen afhalen.

Wil jij uitdeelpunt worden? Het houdt in:

  1. Je haalt een gedeelte van de boompjes op. We streven ernaar om een ‘ketting’ te maken van het ophalen, zodat niemand al te ver hoeft te reizen voor het ophalen. Meestal zul je dus boompjes op gaan halen bij een ander uitdeelpunt dat relatief bij je in de buurt ligt.
  2. Jouw contactgegevens staan online (op deze site), mensen nemen zelf contact met je op en komen bij jou boompjes ophalen. (Zoals hier: dit was de pagina van vorig jaar.)
  3. Leuk, maar hoeft niet: maak een foto van de mensen die een boompje komen halen. We zetten ze graag op de kaart.

Interesse om te helpen? Mail even naar Jenny: info@guerrillagardeners.nl.
Meld in je mail graag:

  • waar woon je?
  • hoeveel ruimte heb je (naar schatting) in je auto?
  • hoeveel boompjes kun je maximaal kwijt / kun je dus weggeven?
  • als je zelf ook een groter aantal boompjes wilt hebben, geef dat ook aan.

Hoe gaat het verder in zijn werk?

Zodra voldoende mensen zich hebben gemeld als uitdeelpunt kunnen we de logistiek uitdenken. Intussen hebben voldoende mensen zich gemeld. Nu gaan we de logistiek uitdenken. Wie gaat bij wie boompjes ophalen, en hoeveel? Hierover krijg je als je je hebt aangemeld als uitdeelpunt uiterlijk op 5 mei van ons bericht.

Vanaf 5 mei kan het grote ophalen dus beginnen 🙂

Zo groot zijn de walnoten en kastanjes die je binnenkort via ons netwerk zult kunnen ophalen. Met dank aan kat ‘meneer Jansen’ die als meetlat wilde dienen 🙂

Dit schrijft Chris over zijn aanbod:

” Net als de walnotenbomen kunnen ook de nu geplante tamme eetbare pof kastanjes (zeker niet te verwarren met de gangbare niet eetbare paardenkastanje) ook honderden jaren oud worden. Kortom, ik hoop ook het komende jaar weer een beetje te kunnen helpen bij het vergroenen van ons land. Het zou toch mooi zijn dat mensen met een beetje hulp van ons hun eigen eetbare buurt kunnen creëeren.”

Voorpret?
Lees The World is going Nuts. Tips en trucs hoe je zelf hazelnoten, walnoten en tamme kastanje kunt opkweken van ‘onze’ “kweker Chris”.

Aanbod aan planten in je inbox?

Een aanbod voor gratis planten komt vaker vanuit het netwerk van guerrilla gardeners. Krijg als eerste aanbiedingen zoals dit in je inbox: schrijf je in voor onze nieuwsbrief.

]]>

Wij versturen met: verzendmethoden
Betaalwijzen: betaalmethoden