Waar koop je biologische zaden?

Het is weer tijd om aan (voor)zaaien te gaan denken. Voor wilde bijen en andere insecten is het dan het beste om zaadjes te gebruiken waar geen gif in zit, biologisch dus. Maar het aanbod in deze zaden is niet groot. Hier onze tips voor het kopen van biologische zaden.

biologische zaden in een winkel kopen

In winkels is biologisch zaad niet vanzelfsprekend. In tuincentra hebben ze vaak een klein aanbod. Waar het meestal wel lukt is bij een natuurvoedingswinkels zoals de Ekoplaza. Ook kregen we de tip dat de Dekamarkt vaak biologisch zaad verkoopt.

Leuk om in de gaten te houden is of er bij jou in de buurt een zadenruil is. Deze zijn vaak in het voorjaar. Ze variëren van groot naar klein en zijn op allerlei plekken in het land. Even googlen dus!

Heb je voor ons een tip waar biologische zaden te koop zijn? We horen het graag in de comments hieronder.

biologische zaden online kopen

Bij de onderstaande online winkels kun je biologische zaden kiezen. Soms zijn de zaden ook inheems. Hiervoor kies je omdat inheemse flora de beste match is met onze inheemse fauna: met onze wilde bijen en andere insecten.

 

Mis je nog een winkel in dit rijtje, we horen het graag in de comments!

Je zaden hoef je niet te kopen, je kunt ze ook zelf verzamelen van uitgebloeide bloemen. Daarover schrijven we graag een andere keer. Deel vooral je ervaringen hiermee als je die hebt.

Reacties

  1. Karlijn schreef:

    Bijenwasgeuren.nl

  2. Paco schreef:

    http://www.zaden-enzo.nl hebben ook een selectie bio zaden

  3. Myrthe schreef:

    https://www.sprinklr.co/ verkoopt ook heel veel bio zaden én planten!

  4. Bij ons, Holsto Tuinen & Buitenleven is het complete assortiment van biologische zaden van de Bolster aanwezig. Online zijn deze zaden te koop via onze webshop http://www.DeTuinwebshop.nl waar naast deze zaden ook een groot assortiment biologisch en duurzaam gekweekte planten te koop is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Wij versturen met: verzendmethoden
Betaalwijzen: betaalmethoden