Waar zijn de notenbomen 2019?

Via guerrillagardeners.nl kun je gratis notenboompjes krijgen. Vrijwilliger Chris kweekte deze winter 300 walnoten, hazelaars en (tamme en eetbare pof) kastanjes op. Via een netwerk van vrijwillige uitdeelpunten vinden deze boompjes hun weg over het land.

Waar zijn de boompjes intussen terecht gekomen?

Met 29 uitdeelpunten kunnen de boompjes in het hele land terecht komen. Van Tolbert (Groningen) tot Heerlen (Limburg) en van Middelburg (Zeeland) tot Enschede (Overijssel).

We vroegen de vrijwilligers van de uitdeelpunten om foto’s te maken van het uitdelen. De gemaakte foto’s zie je op deze kaart.

 

Wil jij ook nog een notenboom?

Ga naar deze pagina voor meer info, en om je aan te melden.

 

Eén plus één is… veel meer!

De vrijwilligers van de uitdeelpunten hebben nogal wat werk aan deze actie. Ze moeten namelijk zelf de boompjes ophalen bij een ander punt en vervolgens ook nog de mensen contacten die een boompje willen.

Gelukkig zijn de ervaringen heel positief. Rebecca uit Voorschoten is erg enthousiast: “De uitdeelactie is erg leuk. Ik spreek allemaal leuke mensen die ook een hart voor de natuur en plantjes hebben. Daarnaast is het nog reclame en levert het nieuwe vrijwilligers voor onze natuurspeeltuin op, super!

En de actie heeft onverwachte positieve effecten. Rebecca: “Het was ook leuk dat sommige mensen plantjes bij zich hadden om te ruilen. Daardoor heb ik nu bijvoorbeeld snijbiet in de moestuin van de natuurspeeltuin kunnen zetten en wie weet organiseren we een keer een plantenruilbeurs, want het is gewoon ook een leuk idee om te doen!”

 

Volgend jaar nog een ronde?

Wie weet is er volgend jaar nog een ronde. Van notenboompjes of misschien wel van een andere soort boom of plant. Als je betrokken wilt zijn bij kweken of uitdelen horen we graag van je!

Welke soort zou jij graag uitgedeeld zien?

Reacties

  1. Chris schreef:

    Geweldig om ook dit jaar op de kaart weer te zien dat m’n boomstekken met hulp van alle vrijwilligers weer allemaal op weg zijn naar een mooie eindbestemming ergens in Nederland.
    Bij deze dus dank voor jullie reacties en de foto’s.
    Verder kreeg ik van één van de planters van vorig jaar nog de tip om wanneer de boompjes achterblijven in de groei ze toch “zonder” de witte plant zak te planten. In principe groeien de wortels door de zakken heen maar zonder de zak schijnt de groei toch harder te gaan. Uiteraard zeker in het begin de jonge stekken wel van voldoende water voorzien en dan moet het zeker lukken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wij versturen met: verzendmethoden
Betaalwijzen: betaalmethoden