Week 10 Blije Bijen Paradijs

Help met je kids thuis, in de klas, BSO, club of buurt de wilde bij! Hup, de handen uit de mouwen en ga samen aan de slag om een Blije Bijen Paradijs te maken.

Deze week is alweer de laatste week! Wat hebben we samen veel geleerd en leuke dingen gedaan. Zo heb je geleerd dat bijen bloemen nodig hebben voor eten, dat ze graag nestelen in holle stengels, zand of leem, en in muur spleten, en wat voor bedreigingen er zijn voor de bij.

Je mag best trots zijn op jezelf, je hebt de wilde bijen in jouw buurt namelijk enorm geholpen! Deze week gaan wij het Blije Bijen Paradijs afmaken, doe jij mee? We doen dit rond vrijdag 20 mei want dan is het “Wereld Bijen Dag”.

Opdracht van de week: Blije Bijen Paradijs!

Deze week is jouw Blije Bijen Paradijs Feestje! Zet alles wat je de afgelopen 10 weken gemaakt hebt buiten, zoals de Blije Bijen tuintjes in blik, hang het bijenhotel buiten op, plaats de vrolijke bloemen en bijen op stokjes in jouw paradijs en gooi de laatste bloembommen.

Staat alles buiten? Ja? Nodig dan jouw vriendjes en vriendinnetjes uit, zet de bijen playlist op, open de snacks, het is feest! Vergeet er geen fotos van te maken!

Pro-Tip: Versier jouw Blije Bijen Paradijs!

Maak met stoepkrijt jouw Blije Bijen Paradijs leuk en kleurrijk voor tijdens het feest! Bij een feest hoort ook muziek en een dansje. Leer jouw vriendjes en vriendinnetjes de Blije Bijen dans uit week 3!

Cadeautje van de week: Oorkonde

Gefeliciteerd! Jij hebt de afgelopen 10 weken enorm veel geleerd over bijen en de bijen in jouw buurt een handje geholpen. Omdat jij je zo goed hebt ingezet voor de bijen, heb je wel een beloning verdiend.

Het cadeautje van de week is een Blije Bijen Oorkonde! Zo kan jij aan iedereen laten zien dat jij een echte bijen redder bent.

Bedankt voor je inzet!

Dit was het alweer! Jij hebt jouw eigen Blije Bijen Paradijs gemaakt. Hier zullen de bijen enorm blij mee zijn. Bedankt voor je inzet en leuk dat jij mee hebt gedaan met het bouwen van een Blije Bijen Paradijs!

Voor de begeleider

Deze week is alweer de laatste week van de Blije Bijen Paradijs mail serie. Deze week staan jullie stil bij alles wat de kinderen geleerd hebben de afgelopen 10 weken en stellen jullie het Blije Bijen Paradijs samen. Bespreek nog eens met je kind(eren) wat jullie allemaal geleerd hebben over de bijen en wat voor leuke dingen jullie gedaan hebben om de bijen te helpen.

Wat heb je elke week gedaan?

  • De eerste week heb je een Groei Bijtje gemaakt. Zo leren de kinderen over zaadjes en hoe ze groeien.
  • De tweede week heb je een tekening gemaakt met allerlei dingen die bijen nodig hebben. Zo leren de kinderen over bijen en wat zij nodig hebben om te overleven: de 3 V’s – Voedsel, Veiligheid en Verblijf.
  • De derde week heb je je eigen plantenbak getimmerd of plantenpot van blik gemaakt en deze bak of pot gevuld met aarde en zaadjes. Zo leren de kinderen over één van de drie V’s: Voedsel. Door het zaaien van bloemen, hebben jullie ervoor gezorgd dat er meer voedsel is voor de bijen.
  • De vierde week ben je op betonjacht gegaan. Zo hebben de kinderen ontdekt hoe groen of niet groen hun buurt is.
  • De vijfde week heb je geleerd hoe je bloembommen kunt maken. Zo waren jullie goed voorbereid om jullie bloembommen te verspreiden tijdens de Nationale Zaaidag.
  • De zesde week  heb je bloembommen verspreid. Zo hebben de kinderen zelf hun buurt vergroend en gezorgd voor de V van voedsel.
  • De zevende week ben je op zoek gegaan naar stoepplanten, ofwel plantjes die tussen stoeptegels door groeien. Door deze te omcirkelen met stoepkrijt hebben jullie aandacht getrokken voor deze planten zodat meer mensen ze laten staan.
  • De achtste week heb je bijen, bloemen en vlinders geknutseld. Zo konden de kinderen het Blije Bijen Paradijs opvrolijken.
  • De negende week heb je een bijenhotel gemaakt. Zo hebben de kinderen gezorgd voor de V van Verblijf: waar nestelen bijen zich graag en hoe kunnen jullie de bij helpen een veilige nestelruimte te vinden?
  • En deze laatste week zetten jullie al deze onderdelen bij elkaar!

Bijenredders kinderfeest

Vond jij het leuk om de afgelopen 10 weken meer te leren over bijen en lijkt het jou leuk deze kennis te delen met meer kinderen? Bestel dan het Bijenredders Kinderfeest Pakket! Dit is een pakket bomvol met leuke activiteiten voor kinderen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wij versturen met: verzendmethoden
Betaalwijzen: betaalmethoden