Week 8 Blije Bijen Paradijs

Help met je kids thuis, in de klas, BSO, club of buurt de wilde bij! Hup, de handen uit de mouwen en ga samen aan de slag om een Blije Bijen Paradijs te maken.

Vorige week ben je op zoek gegaan naar stoepplantjes, ofwel plantjes die zo sterk zijn dat ze tussen stoeptegels kunnen groeien! Vaak worden deze planten gezien als onkruid, maar het is juist belangrijk om deze planten zoveel mogelijk te laten staan. Groene plekken in de stad helpen bijen en andere insecten namelijk te overleven in de grote, grijze stad!

Deze week mag je uitrusten van jouw zoektocht in de buurt. We gaan namelijk knutselen! 

Cadeautje van de week: sjablonen

Download onze sjablonen van bijen, bloemen en vlinders die je kan gebruiken voor de knutselopdracht van de week!

 

Aan de slag: Bijen, bloemen en vlinders knutselen!

Deze week gaan we bijen, bloemen en vlinders knutselen om jouw Blije Bijen paradijs op te vrolijken. 

Stap 1

Gebruik de sjablonen die je hebt gekregen als cadeautje van de week. Deze sjablonen kun je printen (of natekenen als je geen printer hebt). Heb jij het ‘Missie: Blije bij’ boekje? Dan vind je de sjablonen op pagina’s 7 tot 10.
Kleur ze in met jouw favoriete kleur!

Stap 2

Knip de sjablonen netjes uit bij de kniplijn.

Stap 3

Als je de sjablonen uit hebt geknipt, is het tijd voor de volgende stap. Pak een saté prikker en plak de beide kanten van het sjabloon tegen elkaar aan met de satéprikker er tussen.

Stap 4

Prik je geknutselde bijen, bloemen en vlinders in het blik dat je gemaakt hebt in week 3, of prik het in een stuk grond. Zo vrolijk je jouw tuin/jouw buurt op!

Pro-tip

Moeders moeten nu even wegkijken!

Heb jij al een cadeautje voor moederdag? Dat is morgen al, dus knutsel jouw bij, bloem en vlinder snel en verras je moeder met een zelfgemaakt cadeautje.

Voor de begeleider

Na de afgelopen weken de buurt te hebben verkend op zoek naar groene plekken, ga je deze week samen met je kind bijen, bloemen en vlinders knutselen! Je hebt hiervoor de sjablonen, stiften, een schaar en saté prikkers nodig.

Deze vrolijke papieren knutsels zijn bedoeld om het Blije Bijen Paradijs op te vrolijken. In de laatste week van onze mails gaan we het paradijs uit alle losse onderdelen samenstellen. Bewaar ze tot dan, of prik ze vast in het blik dat jullie in week 3 (begin april) gemaakt hebben.

Sneak-peak!

Volgende week gaan we:

  • Een bijenhotel maken. Je hebt dan spullen nodig om het hotel in elkaar te zetten en om het hotel comfortabel te maken voor de bijen:
    • Holle stengels: bamboe, riet
    • Stengels met merg: vlier, braam
    • Gereedschap: hamer, boor, spijkers

Haal de opdrachten in huis!

Wil je goed voorbereid zijn op de rest van de mailserie? We bieden extra voordelig het combipakket Blije Bijen Paradijs. Het bevat veel van de opdrachten en tips uit het Blije Bijen Paradijs.

Hierin vind je een boekje met doe-opdrachten voor een kind, een handleiding voor de begeleider, een doosje om zelf bloembommen te maken, zaadjes van akkerbloemen, een stickervel met vrolijke stickers en een oorkonde.

Mailserie Blije Bijen Paradijs

We sturen tot 20 mei 2022 iedere week mails met BIJzondere activiteiten waarmee de kids lekker bezig zijn. Je leest op dit moment een uitgebreide versie van de achtste mail in deze serie. Bekijk hier de mails die we al verstuurd hebben (kijk onder blogs).

Wil je iedere week de mail in je inbox?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wij versturen met: verzendmethoden
Betaalwijzen: betaalmethoden