Gefeliciteerd, je hebt een zakje inheemse zaadjes in handen. Daar gaan straks de wilde bijen en vlinders heel blij van worden.
Op deze pagina vind je informatie over het zaaien. Ook lees je hier welke zaden er precies in je zakje zitten.
Je kunt deze zaden het hele jaar zaaien.
Je kunt deze zaden het hele jaar zaaien.
Al onze zaden komen van Cruydt-Hoeck, een kweker van inheemse zaden die gifvrij werkt.
Om verspreiding van zaden in gebieden waar ze niet thuishoren te voorkomen vragen we je om deze mengsels in de bebouwde kom te gebruiken. Sommige soorten hebben namelijk een beperkt verspreidingsgebied, zij moeten niet in de natuur terechtkomen. Lees meer.
Inheemse eenjarigen voor snel effect
Een mengsel van eenjarige, gifvrije, inheemse akkerbloemen. Deze bloemen komen snel op en fleuren je wijk in no time op.
Lijst van soorten in het zadenmengsel:
Speciaalmengsel voor een boomspiegel
In onze mix vind je een-, tweejarige en enkele vaste soorten. Het zijn uitbundig bloeiende soorten die een aantrekkelijk beeld vormen.
In het mengsel vind je:
Ingetogen mengsel inheemse bloemen
Het is een mengsel met tweejarige en vaste planten. We mengen er ook wat van onze eenjarige akkerbloemen doorheen zodat je ook in het eerste jaar al een bloemig resultaat ziet. De hoogte van de bloemen is tussen de 50 en 100 cm.
Zeer geschikt voor zandgrond en lemige zandgrond.
Bevat de volgende zaden
Bloemrijk resultaat voor bijen
Het is een mengsel met tweejarige en vaste planten. We mengen er ook wat van onze eenjarige akkerbloemen doorheen zodat je ook in het eerste jaar al een bloemig resultaat ziet. De hoogte van de planten is 30 tot 120 cm.
Gebruik dit zadenmengsel in een boomspiegel of bij je bijenhotel. Het liefst hebben ze zon en een neutrale, niet al te arme of droge ondergrond. Niet voor zware kleigronden.
De soorten in het mengsel:
In onze mengsels voor bijen (de ecombomb) en tegen de processierups zitten tweejarigen en vaste planten. Heb je een groot gebied? Maai het als het even kan een tot twee keer per jaar en voer het maaisel af. Doe dit gefaseerd (niet alles tegelijk) dan zorg je dat er steeds iets bloeit. Lees op dit informatieblad meer over het maaibeheer.