Bomenfonds open voor aanvragen

Ken jij een kale speeltuin of schoolplein? Bestaat jouw straat eigenlijk alleen uit stenen? Of heeft de organisatie waar jij werkt zo’n typisch treurige parkeerplek voor de deur? Kom dan in actie en vergroen deze plek! Je kunt vanaf nú een aanvraag doen bij het Bomenfonds.

Wat is er op zo’n kalige, stenige plek beter dan een boom? Een boom zorgt voor verkoeling in de steeds hetere zomers, is een schuilplaats én een voedselbron voor diertjes, en ook nog eens gewoon heel mooi. Daarom nodigen we particulieren, scholen, speeltuinverenigingen, kinderboerderijen, parkbeheerders uit om een aanvraag te doen bij het Bomenfonds.

Hoe werkt dat dan?

Als particulieren of stichting kun je op een laagdrempelige manier een aanvraag doen bij het bomenfonds. Bijvoorbeeld voor het vergroenen van een schoolplein, een saaie groenstrook tussen flats of een versteend pleintje in de wijk. We vinden het belangrijk dat het project in de openbare ruimte plaatsvindt, zodat iedereen van het groen kan genieten.

Aanvragen is niet moeilijk. De aanvraag moet voorzien zijn van een kort projectplan (max. 2 A4-tjes). Je kunt zelfs struiken, bloemen, aarde, regenton etc. meefinancieren. En het mooie: je kunt het hele jaar door een aanvraag doen!

Kijk hier voor alle informatie voor het doen van een aanvraag.

Samenwerkingen

Het Bomenfonds is in 2019 ontstaan in samenwerking met NINOK meubelmakerij. NINOK is een meubelmakerij die duurzaamheid en een mooie aarde erg belangrijk vindt. Voor ieder houten meubelstuk dat door NINOK verkocht wordt, gaat er een bedrag in het bomenfonds om zo bomen terug te planten.

Momenteel zijn we op zoek naar aanvullende partners om samenwerkingen mee te gaan. Bedrijven en organisaties zijn meer dan welkom om bij te dragen aan het fonds. Heb je interesse om bij te dragen? Neem dan contact met ons op. Op naar een groenere wereld!

Foto: contract met NINOK ondertekend!

Reacties

  1. Frans Haeck schreef:

    ja, ik heb wel interesse om een omgezaagde berk op onze Bep van Klaverenboulevard te planten i.s.m.de gemeente Amsterdam Noord

  2. Jenny schreef:

    Leuk, neem je contact met ons op?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wij versturen met: verzendmethoden
Betaalwijzen: betaalmethoden