boomspiegeltuin Utrecht in boek guerrilla gardening

Als je haar straat inkomt, valt het meteen op: het kleurrijke boomspiegeltuintje van Kim, vol bloemen voor bijen en vlinders. Met subsidie van de gemeente heeft ze een walhalla voor insecten aangelegd waar ook buren en voorbijgangers blij van worden. “Ik krijg regelmatig opmerkingen van wandelaars en fietsers die roepen hoe mooi het tuintje is, erg leuk.” 

Guerrilla gardening

Kim legde haar tuintje twee jaar geleden aan, nadat ze in contact kwam met de beweging Guerrilla Gardeners Nederland. Een beweging van mensen die tuinieren buiten de grenzen van een eigen tuin. Hiermee zet je als bewoner je eigen buurt in bloei, ook als je geen eigen tuin of balkon hebt. Denk aan een tuin rond een boom of bij een gevel, bloemen langs een gemeenteheg of een buurttuin.

Voordelen van groen

Een groene buurt heeft veel voordelen: het brengt vrolijkheid in een grijze straat. De bloemen voeden bijen en andere insecten. Samen tuinieren in de straat is gezellig. En al dat groen is ook nog eens gezond en zorgt voor minder hitte in de zomer.

Boek over guerrilla gardening

Kim’s boomspiegeltuintje staat samen met vele andere tuintjes in het boek dat Cerian “Jenny” van Gestel, de oprichtster van Guerrilla Gardening Nederland, schreef. Cerian schreef het boek om haar passie voor guerrilla tuinieren te delen: “Het voelt als het krijgen van een cadeautje om ergens in een stad een straatje tegen te komen met geveltuinen en bloemen rond de bomen.”

 

Foto: Kim ontvangt het boek Guerrilla Gardening

Boordevol tips

Het boek ‘Guerrilla Gardening’ laat zien hoe je heel eenvoudig je eigen buurt een beetje groener kunt maken. Van het strooien van zaadbommen en een tegel eruit halen en een plant erin zetten, tot het aanleggen van een complete buurttuin. Je vindt er praktische tips en voorbeelden waarmee je jouw buurt mooier, gezonder en levendiger maakt. En hoe je met groen de bijen, vlinders en vogels weer terugbrengt in onze wijken.

Meer weten?

Heb jij ook een mooie guerrillatuin die je graag aan veel meer mensen wilt laten zien? Neem dan even contact met ons op via info@guerrillagardeners.nl en wie weet sta jij met je verhaal binnenkort op onze website!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wij versturen met: verzendmethoden
Betaalwijzen: betaalmethoden