Vacature: Bestuurslid

Vacature: Bestuursleden Stichting Guerrilla Gardeners
Vrijwilligersfunctie

Onze missie: grijze buurten veroveren en omtoveren tot groene oases! Stichting Guerrilla Gardeners is drie jaar geleden opgericht om de biodiversiteit in steden en dorpen te vergroten. We ondersteunen lokale vrijwilligers en initiatieven die zich inzetten voor het vergroenen van hun buurt. Denk aan het beplanten van geveltuintjes en boomspiegels. Kleine initiatieven met een grote impact: zowel voor de natuur als voor mensen. We brengen mensen samen en versterken zo de sociale cohesie. Klinkt dit als muziek in de oren? Zet je energie en kennis dan in voor onze stichting als bestuurslid!

Taken

Het bestuur draagt de bestuurlijke eindverantwoordelijkheid voor de activiteiten van de stichting. Dit zijn verschillende lokale, regionale en landelijke projecten, zoals het Nationaal Boomspiegelfeest. Op afstand helpt het bestuur met de voorbereiding van het beleid en activiteiten, zoals uitgevoerd door de medewerkers van de stichting onder leiding van de directeur. Het bestuur telt minimaal drie personen. Wegens natuurlijk verloop zijn we op zoek naar twee nieuwe bestuursleden.

We zoeken bestuursleden die sparringpartners kunnen zijn voor de directeur. Circa eens per twee maanden kijkt en denkt het bestuur mee over het financiële en operationele beleid. Daarnaast denken bestuursleden ad hoc mee met zaken die spelen zoals subsidieaanvragen of aankomende campagnes. De tijdsbesteding bedraagt circa 4 uur per 2 maanden. 

Waar zijn we naar op zoek?

We zoeken enthousiaste bestuursleden met een diverse achtergrond. De stichting is in ontwikkeling: op dit moment werken we vooral met projectsubsidies en inkomsten uit de webshop, en we zoeken naar de juiste organisatievorm en financieringsmogelijkheden om met de directeur een stevige basis neer te zetten voor de langere termijn. Heb je affiniteit met onze missie en ervaring met organisatieontwikkeling bij non-profits? Dan kunnen we je kennis heel goed gebruiken. Maar ook als je kennis hebt van financieel beleid, subsidieaanvragen, marketing of publiciteit, horen we graag van je!! 

Ervaring binnen een stichtingsbestuur is voor ons een pré. Het betreft een onbezoldigde functie. 

Wat bieden wij?

  • De kans om een bijdrage te leveren aan het vergroten van de biodiversiteit in stedelijk gebied;
  • Een enthousiast en divers netwerk waarin je veel kunt leren;
  • De mogelijkheid een jonge organisatie te helpen uitbouwen;
  • Veel vrijheid bij het invullen van de functie.

 

Belangstelling?

Voor inhoudelijke informatie kun je telefonisch contact opnemen met Tessel Hofstede tesselhofstede@gmail.com of bel 06 12403299. Stuur je motivatie met cv uiterlijk vrijdag 10 mei naar tesselhofstede@gmail.com ovv vacature Bestuurslid.

Op een andere manier meewerken

Is deze functie niet wat je zoekt? Er zijn volop mogelijkheden om je bij Guerrilla Gardeners NL in te zetten. Bekijk de andere vacatures of stel in overleg met ons je eigen klus op maat samen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wij versturen met: verzendmethoden
Betaalwijzen: betaalmethoden