Vrijwilliger Planten Profielen

Heb je groene vingers en weet je het een en ander van planten, of ben je niet bang om je daarin te verdiepen? Zou je je creativiteit willen inzetten om mensen aan te moedigen ons land te vergroenen? We verwelkomen je dan als auteur van planten profielen! Met artikelen en social media posts over (inheemse) planten die te gebruiken zijn voor guerrilla gardening geven we mensen een zetje om concreet de schep op te pakken en hun buurt te vergroenen!

We merken dat veel mensen best willen gaan guerrilla gardenen, maar niet zo goed weten hoe te beginnen. Dat begint al bij de keuze van planten. Welke planten zijn geschikt voor guerrilla gardening? Voor de slechte kwaliteit aarde in een boomspiegel, of de droogte van een geveltuin? Ook zijn er veel vragen over inheemse planten. Als je tuiniert voor biodiversiteit, welke inheemse planten zijn dan geschikt?

Met een serie blogs waarbij we profielen geven van planten helpen we mensen verder. De profielen van planten delen we ook op de social media Twitter, Facebook en Instagram.

Eerder verschenen al een aantal profielen. Kijk hier voor een voorbeeld.
Als je deze anders wilt opzetten dan kan dat. Hoe dit er precies uit komt te zien is aan jou. Voorop staat: de profielen zijn voor jou inspirerend om te maken en geven voldoening om te delen omdat je ziet dat mensen ze waarderen.

Als je de profielen gaat maken dan bedenk je welke plant je behandelt, je verzint de tekst die erbij hoort en je zoekt afbeeldingen. Ook deel je het profiel via onze kanalen. Kortom, een complete en afgeronde taak!

Vanzelfsprekend heb je hierover wel overleg met ons! In het begin zullen we je hierop inwerken, daarna blijven we je begeleiden.

De hoeveelheid tijd die je hierin stopt is aan jou. Wil je één profiel per week delen dan kost het je in totaal twee tot vier uur per week. Pak je deze klus op dan leer je vanzelf meer over online schrijven en het gebruik van social media.

Start en duur: wanneer het voor jou handig is.

Je kunt komen werken in het Hoofdkwartier van Guerrilla Gardeners NL in Utrecht, of je doet deze klus vanuit huis.

Jouw profiel

  • je houdt van tuinieren en plantjes
  • affiniteit met social media
  • je hebt een goede pen
  • goed gevoel voor aantrekkelijke en toepasselijke beelden
  • je gaat graag met mensen om

Wat bieden we je

  • begeleiding en coaching door communicatie- en campagneprofessional
  • interessante en leerzame werkervaring
  • een rol in een snelgroeiende vernieuwende organisatie

Meedoen?

Zin om je in te zetten, of meer weten? Mail naar Jenny.

Op een andere manier meewerken

Is deze stage niet wat je zoekt? Er zijn volop mogelijkheden om je bij Guerrilla Gardeners NL in te zetten. Bekijk de andere vacatures of stel in overleg met ons je eigen klus op maat samen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wij versturen met: verzendmethoden
Betaalwijzen: betaalmethoden