Zaaien doet Zoemen: Zaaidag 2022

Op 22 april 2022 is het weer Nationale Zaaidag.

Waarom een Nationale Zaaidag?

Het gaat schrikbarend slecht met insecten. In 25 jaar tijd is de hoeveelheid insecten met 75 % afgenomen. In Nederland zoemen zo’n 360 soorten wilde bijen rond. Hiervan is ruim de helft bedreigd. Een diversiteit aan bloemen, het hele jaar door gaat bijen helpen.

De landelijke zaaidag is een initiatief van de Bijenstichting en Stichting Bijenvrienden. Zij roepen mensen in het hele land op om bloemen te zaaien voor de wilde bijen.

9 weken leuke kinderactiviteiten

Onze invulling van de zaaidag is een mailserie met leuke activiteiten om met kinderen te doen. Denk aan zaadjes zaaien en bloembommen maken. Maar we gaan ook knutselen, kleuren en zelfs timmeren! Het eindresultaat van al die opdrachten? Een blije bijen paradijs!

De mails zijn geschikt voor kinderen in de basisschoolleeftijd en hun ouders, docenten, pedagogisch medewerkers. Voor iedereen die samen met kinderen aan de slag wil!

De eerste mail sturen we al half maart, de laatste mail ontvang je in mei.

Meer doen voor de bij

  • De Bijenstichting organiseert de Bed & Breakfast voor Bijen estafette. Kom in actie met een leuk tuinplan voor je eigen tuin of maak samen met de buurt een plan. Meer info over de estafette.
  • De Pollinators organiseren voedselbanken voor bijen. Jij kunt zo’n voedselbank worden. Wanneer je je aanmeldt (dat kan vanaf 1 maart!) krijg je zakjes zaad thuisgestuurd om uit te delen. Houd hiervoor de website in de gaten.

Ook handig

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wij versturen met: verzendmethoden
Betaalwijzen: betaalmethoden