2020 in vogelvlucht

We kijken terug op een vruchtbaar jaar, waarin we heel wat toffe acties deden. Wat hoogtepunten:

  • In februari zag stichting Guerrilla Gardeners formeel het licht. Lees hier meer
  • In april waren we partner van de Nationale Zaaidag en kon je aanhaken op onze ‘bloemen-challenge’. Het resultaat: duizenden bloembommen ploften op kale plekken neer. Lees hier meer
  • In mei en juni stuurden we voor Zapp Your Planet aan 32.500 gezinnen bloembommen. Lees hier meer
  • Eind mei zetten we helden in het zonnetje door ze te verrassen met een guerrilla boomtuin. Lees hier meer
  • In september en oktober riepen we op: “Zet Utrecht in Bloei”, met de adoptie van 227 boomspiegels als resultaat. Bekijk de video
  • In oktober stonden we op plek 29 in de Trouw Duurzame top 100. Met onze eigen Jenny nam Trouw ook een podcast op. Beluister de podcast
  • Ook in oktober eindigden we bij de ASN wereldprijs in de top 30. Lees hier meer
  • Eind oktober viel er bij ruim 11.000 pleeggezinnen een attentie op de mat als waardering voor hun inzet. Voor de Week van de Pleegzorg maakten wij samen met Pleegzorg Nederland een speciale uitvoering van onze maak-zelf-blije-bij-bom-pakketjes. Hieronder lees je meer over deze bijzondere actie.
  • Een jaar lang volgden we de ‘boomspiegel’-uitdaging van Jeanine – lukte het haar om iedere maand bloei in de boomtuin te hebben? (Een tipje van de sluier: ja!). Lees hier de uitdaging van oktober

Met dank aan de tientallen vrijwilligers en stagiaires die dit alles mogelijk maken. 💚

Uitgelicht: Week van de Pleegzorg

Eind oktober viel er bij ruim 11000 pleeggezinnen een attentie op de mat als waardering voor de tijd, aandacht en energie die ze in hun pleegkind(eren) steken. Voor de Week van de Pleegzorg maakten wij voor Pleegzorg Nederland deze speciale uitvoeringen van onze maak-zelf-blije-bij-bom pakketjes.

Voor de productie konden we terecht bij de Wissel, in Amersfoort. Hier hebben mensen met een licht of matig verstandelijke beperking arbeidsmatige dagbesteding. Met onze handen, gecombineerd met die van de Wissel, maakten we duizenden doosjes per dag.

“Omdat ze bij jou thuis weer helemaal opbloeien” staat er op het doosje. Want de bloembom is een prachtige metafoor voor de beschermende omgeving die de pleeggezinnen bieden aan deze kinderen. En onder het motto “Deel de liefde” kunnen de pleeggezinnen een paar van de gemaakte bloembommen zelf weer geven aan een ander gezin waar misschien ook een pleegkind een warm thuis zal kunnen vinden.

Foto: het vullen van de doosjes is handwerk!

We zijn trots en dankbaar dat we deze mooie groene attentie samen mochten verzorgen! Enneh… 11000 x 20 bloembommen… is ook weer ruim 200.000 bommetjes voor de bijen!

 

Heb je een idee voor een toffe actie, of wil je je landelijk inzetten voor de Guerrilla Gardeners? Neem contact met ons op. We horen graag van je!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wij versturen met: verzendmethoden
Betaalwijzen: betaalmethoden