Samen vergroenen we 1 miljoen boomspiegels voor 2030!

Het overgrote deel van de 1 miljoen boomspiegels in de stedelijke omgeving is nu niet beplant. Het is vaak een hondenuitlaatplek of fietsenstalling. Een gemiste kans! Want de grond rondom een boom, de boomspiegel, is dé perfecte plek om de stad verder te vergroenen. Stichting Guerrilla Gardeners lanceert daarom in 2021 het Nationale Boomspiegelfeest en werkt samen met Operatie Steenbreek om de boomspiegel op de kaart te zetten.

Een groene boomspiegel ziet er kleurig en gezellig uit, draagt bij aan het vergroten van de biodiversiteit en zorgt voor een hogere betrokkenheid van bewoners bij hun wijk. Zo dragen groene boomspiegels bij aan een gezonde stad.

Op deze pagina staat informatie voor gemeenten die partner willen worden.

Ben je niet op zoek naar die info, maar wil je gewoon lekker een boomspiegel beplanten? Ga dan naar onze speciale Boomspiegelfeest actiepagina.

Nationale Boomspiegelfeest – hoe doet uw gemeente mee?

Op 9 oktober 2021 is het eerste Nationale Boomspiegelfeest en vragen we landelijk aandacht voor het vergroenen van boomspiegels. Het Boomspiegelfeest is een jaarlijks terugkerend evenement, met als doel het duurzaam, dus voor de lange termijn, vergroenen van boomspiegels.

Wanneer u als gemeente deelneemt aan het Boomspiegelfeest, gaat uw gemeente mee in deze landelijke communicatie. Voor de lokale uitvoering kunt u kiezen uit een drietal pakketten: small, medium en large. Klik hier voor een pdf van de opties.

 

Bloembollen en zaden

Wil de gemeente bewoners op weg helpen met plantgoed? Leuk!
Klik hier voor het uitgebreide aanbod van Guerrilla Gardeners NL.

Neem contact met ons op

Heeft u interesse in deelname of wilt u meer informatie? Neem contact met ons op via boomspiegelfeest@guerrillagardeners.nl of bel Natasja Oosterloo op 06-28666915.

Wij versturen met: verzendmethoden
Betaalwijzen: betaalmethoden