Nationaal Boomspiegelfeest

Van 30 september tot en met 8 oktober vieren we in heel Nederland het Nationaal Boomspiegelfeest. Op naar 1 miljoen groene boomspiegels!

Red wilde bijen

De wilde bijen in Nederland hebben het zwaar. Met een bloemen-explosie in jouw plaats of buurt, geef jij de biodiversiteit een flinke boost. Dat levert levende straten vol vogels, vlinders en bijen.

Lees meer

Verfris je buurt

Met planten en bloemen om je heen krijg je een beter humeur en adem je schonere lucht in. Daarnaast blijft de warmte in de zomer minder lang hangen. Zo houdt het groen de stad heerlijk koel.

Lees meer

Ontmoet elkaar

Gezellig, tuinieren op straat! Kinderen klauteren in het groen en volwassenen ontmoeten elkaar tijdens het tuinieren of koffiedrinken.

Lees meer

Maak kans op een gratis plantenpakket

Kan jouw straat wel een fleurige oppepper gebruiken? Van 30 september tot en met 8 oktober vieren we in heel Nederland het Nationale Boomspiegelfeest. Tijdens deze week steken honderden Nederlanders hun schep in kale boomspiegels (de aarde rondom gemeentebomen) en toveren ze om tot bloeiende boomtuintjes.

👩‍🌾👨‍🌾 Doe je mee met je buren?
We mogen 50 plantenpakketten verdelen. Het enige wat je hoeft te doen is 5 boomspiegels in je straat kiezen, een foto maken en ons laten weten waarom je een pakket verdient.

Hoogtepunten lezing De klimaatbestendig stad

Vier praktische tips om je tuin, buurt en stad beter bestand te maken tegen de gevolgen van klimaatverandering.

Lees meer >

Gratis planten t.w.v. 150 euro voor Nationale Boomspiegelfeest

Adopteer met je straat minstens 5 boomspiegels, dan kun je een van onze 50 gratis plantpakketten aanvragen. Wees er snel bij want op is op.

Lees meer >

Lezing: De Klimaatbestendige Stad

Welke rol kun jij pakken om jouw straat, buurt of stad klimaatbestendig te maken? Volg de lezing op 28 juni.

Lees meer >

Meld je aan voor onze tweewekelijkse nieuwsbrief

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Een dosis inspiratie. Guerrilla Gardening tips & tricks en ander Guerrilla nieuws, bv gratis planten.

Bezig met verzenden

Bedankt voor je inschrijving 

Wat voor guerrilla gardening type ben jij?

Hoe past guerrilla gardening bij jou? Doe de test en kom erachter welk type jij bent.

 

Zet jouw guerrilla gardening missie op de kaart

Ben je nieuwsgierig waar in Nederland al prachtige guerrilla tuinen zijn aangelegd of bomen geplant? Op deze kaart ontdek je het! Misschien kun je je wel aansluiten bij een clubje mensen bij jou in de buurt.

Ben je zelf de trotse eigenaar van een guerrilla tuin of heb je een mooie actie georganiseerd? Zet het op de kaart! Zo inspireer jij anderen ook weer.

Diverse guerrilla gardening missies
Groepen (of oproepen daartoe)
Gratis planten / planten ruilen
Tip voor guerrilla gardening plek

Guerrilla tuinieren

Doe mee met je buurtgenoten of vrienden. Avontuur gegarandeerd!

Lees meer >

Vieze handen

Workshops voor wie lekker creatief aan de slag wil. Ook leuk voor kinderen; de natuurbeschermers van de toekomst!

Lees meer >

Lezingen

Heb je een zetje nodig om met Guerrilla Gardening te starten? Wij helpen je op weg.

Lees meer >

Bedrijfsuitjes

Moet je dit jaar jullie bedrijfsuitje organiseren? Zoek niet verder!

Lees meer >

Tips van guerrilla gardeners

Swipe voor meer >>

Hoppa guerrilla gardening, al de hele winter denk ik "daar moet een plantje in" en eindelijk is het voorjaar! Waarschijnlijk is 'ie morgen weer weg, maar mag de pret niet drukken.

Lisette

Pothole gardener

Stuur ook jouw tip op!
Wees creatief met afgedankte spullen. Ik fietste elke vuilophaaldag de wijk rond op zoek naar zo' n beetje alles waar ik een plantje in kwijt kon, en weggegooide/afgedankte plantjes zelf natuurlijk, afvalhout, en zo groeide het gestaag.

Rob

Amsterdam

Buurtvergroeners: gevonden plantpotten bij Rob uit Amsterdam
Alle planten in mijn boomspiegels zijn gestekt, gezaaid of gekregen. De hekjes en randjes in de tuinen zijn van hergebruikte materialen zoals dakpannen of een randje van een pallet.

Sophie

Zoetermeer

Stuur je Tip op!

#buurtvergroeners

Praat ook mee met #buurtvergroeners op social media

Doe zoals Hetty in Haarlem en motiveer buren en onderhoud samen de openbare ruimte rond je woning.
Zaterdag is het #burendag en wat is er leuker dan samen plannen te maken en deze uit te voeren.
Handen uit de mouwen en aan de slag 💪🌿

gemeentehaarlem
nktegelwippen

#buurtvergroeners
#klimaatadaptatie
...

7 0

Droste wordt groen🌿🦋🐝#drostegroen #haarlemgroen #nktegelwippen #buurtvergroeners #spaarne #leefbaarhaarlem ...

12 0

Leuk zo’n boomspiegel, maar welke planten, zaadjes en bollen groeien er goed in? We geven je graag een overzicht van al onze favoriete planten. Bekijk het op www.zetutrechtinbloei.nl en adopteer ook een boomspiegel!

#Boomspiegelfeest #Zetjebuurtinbloei #Buurtvergroeners #ZetUtrechtinbloei #1miljoenboomspiegels #vergroening #plantmee #feestjevoordebeestjes
...

4 0

Gratis planten bij adoptie van een boomspiegel! 🌳 Wil jij jouw buurt nog groener maken? Doe dan dit jaar alleen of samen met je buren mee aan het Boomspiegelfeest! Adopteer voor 4 oktober een boomspiegel (de ruimte rondom een boom) en help zo mee om jouw straat nog kleurrijker en biodiverser te maken. Meld jouw adoptie aan via www.zetutrechtinbloei.nl en haal op 7 oktober op een van de stadsboerderijen van utrechtnatuurlijk jouw gratis planten-startpakket op!

Het Boomspiegelfeest Utrecht een samenwerking tussen Guerrilla Gardeners NL, Utrecht Natuurlijk en wordt mede mogelijk gemaakt door de Gemeente Utrecht.

#Boomspiegelfeest #Zetjebuurtinbloei #Buurtvergroeners #ZetUtrechtinbloei #1miljoenboomspiegels #vergroening #plantmee #feestjevoordebeestjes
...

0 0

Boomspiegel zoals een #boomspiegel bedoeld is! #buurtvergroeners #guerillagardening #laak #laakkwartier #denhaag #laakbloeit #zinnia ...

7 0

Wat gaat het hard! In anderhalve week tijd zijn er in Utrecht al zo'n 120 boomspiegels geadopteerd via www.zetutrechtinbloei.nl. Wil jij ook een boomspiegel adopteren, een gratis planten-startpakket ophalen en Utrecht een stukje groener maken? Je bent meer dan welkom om jouw adoptie aan te melden en het Boomspiegelfeest dit jaar met ons mee te vieren op zaterdag 7 oktober.

Het Boomspiegelfeest Utrecht een samenwerking tussen guerrillagardenersnl, Utrecht Natuurlijk en wordt mede mogelijk gemaakt door de gemeenteutrecht.

#Boomspiegelfeest #Zetjebuurtinbloei #Buurtvergroeners #ZetUtrechtinbloei #1miljoenboomspiegels #vergroening #plantmee #feestjevoordebeestjes
...

4 0

Word jij ook een Guerrilla Gardener?

Ga zelf aan de slag met onze tips! Ben je al ervaren? Zet je missie op de kaart!

Wij versturen met: verzendmethoden
Betaalwijzen: betaalmethoden